Hirdetés

Feltekerhető, kompakt méretű, mégis masszív billentyűzet az LG-től

A hamarosan kezdődő berlini szórakoztatóelektronikai kiállításon, közismert nevén az IFÁ-n mutatja be Rolly Keyboard billentyűzetét az LG, aminél elsődleges cél a könnyű szállíthatóság megvalósítása volt, ám mindezt úgy, hogy gépelési élményben többet nyújtsanak, mint a kommersz szilikon klaviatúrák. Éppen ezért a gyártó alapvetően ABS és polikarbonát műanyagokat használt, és csak a legszükségesebb helyeken, a gombsorok között alkalmazott rugalmas anyagot, így négy fázisban megvalósítva a feltekerhetőséget.


[+]

A gyártó közleménye szerint a gépelési élményt egyrészt a gombok 17 milliméteres távolsága biztosítja, ami közel áll ahhoz a 18 milliméterhez, amivel a legtöbb asztali billentyűzetnél találkozhatunk, másrészt pedig a megszokott visszajelzésről is gondoskodtak, amit a szilikon billentyűzetek nem képesek megadni. Természetesen a csatlakoztatás vezeték nélküli úton történik Bluetooth 3.0 segítségével, egyszerre akár két eszközhöz is, amelyek között egy gombbal lehet váltani. Sőt a csatlakozás automatikusan végbe megy a billentyűzet "kigörgetése" után. A táblagép tartásáról is gondoskodtak két kihajtható kar formájában, amit alaphelyzetben az AAA méretű elem (vagy akku) tartójából lehet elővarázsolni.


[+]

Az LG Rolly ára, elérhetősége és pontos specifikációja egyelőre nem ismert, ezeket a vállalat a kiállításon teszi majd elérhetővé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés