Hirdetés

Ez is történt 2005-ben, de minek?

Rövid visszatekintő írásainkban felidézzük a 2005-ös esztendő (szerintünk) legfontosabb eseményeit kategóriánként lebontva, a teljesség igénye nélkül.

Idén is szép számmal árasztották el a számítástechnikai, vagy a kapcsolódó piacot jobbára teljesen haszontalan, vagy első (sőt sokadik) látásra megdöbbentő külalakú, vagy rendeltetésű eszközök.


Fakitermelő eszköz alternatív felhasználásra

Ilyen volt az áprilisban debütált, NubyTech-féle Resident Evil 4 Chainsaw Controller, mely egy véres láncfűrészt igyekezett mintázni némi agyvelődarabbal körítve. A bizarr játékvezérlő ezzel alighanem kiérdemelte az év leggusztustalanabb hardverének járó dicső trófeát. Még szerencse, hogy csak egy platformmal kompatibilis. (Nem tud valaki olcsón GameCube-ot szerezni?...)

A 2005-ös esztendő egy rakás használhatatlan noteszgép-kütyüvel örvendeztetett meg minket, melyek közül különösen kedveltük a Sakar International Laptop Sound Case-jét. A sztereo hangszórópárral ellátott táska koncepciója pofonegyszerű: elő sem kell venni belőle a noteszt, cserébe viszont bődületes hangorkánt szolgáltat számunkra a 9 voltos elemről üzemeltetett hangrendszer – amíg meg nem sül a notebook a táskában.

Gyakorló háziasszonyok kedvence lesz Oliver McCarthy legújabb találmánya, az időjós ruhacsipesz, mely rossz idő esetén megkíméli a teregetés, illetve az esőtől ázó ruhák begyűjtésének fáradalmaitól az illetékeseket: a csipeszeket tartó doboz ugyanis barométerként is működik, és ha úgy érzékeli eső lesz, egyszerűen lezárja a ruhacsíptetőket.

A gadgets.co.uk oldalon forgalmazott Revenge CD-ért alighanem azok lesznek oda, akik haragban állnak szomszédaikkal, vagy lakótársaikkal. A füldugóval együtt forgalmazott CD-re olyan best of hangeffektusok kerültek, mint a vonatzakatolás, kezdő dobos próbálkozások, vagy éppen a halálüvöltés. Vigyázat, hamisítják, az eredeti változat a Magyar Házmesterek Szövetségének (MAHÁSZ) hologramos matricáját hordozza magán!

Az idei év a kiöregedett autóversenyzők rajongóinak is kedvezett, így a korábban már említett kevéssé hasznos, ám legalább fura kinézetű noteszgép-kiegészítők közül egy Jean Alesi bukósisakját mintázó egérre hívnánk fel a figyelmet. A mérsékelt sikereket elérő Formula 1-es versenyző most a Mercedes AMG csapatban próbálja kamatoztatni hírnevét, miközben rajongói naphosszat simogathatják a buksiját – hátha segíti a gyorsabb célba érkezést.

Kiöregedő autósok mellett idén a kiöregedő gitárosok is reflektorfénybe kerülhettek, méghozzá nem kisebb vállalatok, mint a chipgyártó Intel és a gitárokat szállító Fender révén. A két cég összefogásának eredményeként a jó öreg Telecaster testébe került egy Centrino mobil technológiára épülő mini számítógép, amely ha kell zenél a megfáradt veteránok helyett, akik unaloműzésként akár passziánszozhatnak is gitárjukon két turné közepette.

Idei kedvencünk mégis a Zspire dizájnos, egyedi külalakú egere, melyet látva talán még maga Drakula is rákapna az egerészésre. A koporsót mintázó mutatóeszköz láttán a halandók keze azonban garantáltan görcsbe rándul, de annyi baj legyen, a stílusos egér legalább fémből van, és nem lóg ki belőle vezeték – ez a rágcsáló ugyanis Bluetooth-os, ami garantálja a horrorisztikus árat a horrorisztikus kinézet mellett.

Előzmények

Hirdetés