Hirdetés

Extrém mértékben ívelt monitorok a Samsungtól

A T55 szériát útjára indító trió FullHD VA paneljei 1000R ívvel büszkélkedhetnek.

Három új monitort mutatott be a Samsung, melyek a C24T55, C27T55 és C32T55 jelöléseket kapták - itt az első kétjegyű szám a FullHD felbontású VA panel képátlójára utal. A megjelenítők olyan, viszonylag átlagos specifikációkkal rendelkeznek, mint a 250 nites maximális fényerő, a 3000:1 kontrasztarány, valamint a 4 ezredmásodperces válaszidő – a 75 Hz-es képfrissítési rátát és a VESA Adaptive Sync/AMD FreeSync támogatást mi már az extrák közé sorolnánk.


[+]

Ami azonban a leginkább kiemeli a monitorokat a piaci konkurensek közül, az az 1000R sugarú ív, mely Seong-Joon Kim, a Szöuli Nemzeti Egyetemi Kórház professzorának tanulmánya szerint kevésbé megterhelő az emberi szem számára, mint az 1800R és 1500R íveltség, ugyanis ez jobban idomul szemünk látóteréhez, arról nem is beszélve, hogy a monitorok szélei is közelebb vannak hozzánk.


[+]

A három oldalon keretmentes monitor állítólagos szemkímélő kialakítása mellett a színhelyességben is remekel, ezt alátámasztja a 119%-os sRGB, illetve a 88%-os Adobe RGB és DCI-P3 színtérlefedettség is. A hátoldalon DisplayPort, D-Sub és HDMI csatlakozók sorakoznak, a két nagyobb modell esetében kiegészítve egy sztereó hangszórópárral, maga az eszköz pedig egy 6 mm magas fém talppal ellátott, kizárólag a dőlésszöget érintő állítási lehetőségekre képes állványon kapott helyet.


[+]

Az új monitorok ugyan termékoldalakkal már rendelkeznek, piacra kerülésük várható dátuma és vételáruk egyelőre nem ismert.

Azóta történt

  • Öt új monitor került az AOC palettájára

    Az újdonságok között sík és hajlított TN, illetve VA panellel szerelt modelleket is találunk, közös tulajdonságaik a Full HD felbontás és a 240 Hz-es képfrissítési ráta.

Előzmények

Hirdetés