Hirdetés

Öt új monitor került az AOC palettájára

Az újdonságok között sík és hajlított TN, illetve VA panellel szerelt modelleket is találunk, közös tulajdonságaik a Full HD felbontás és a 240 Hz-es képfrissítési ráta.

Ritkán látni olyan átgondolt termékbevezetést, mint amit az AOC visz véghez a következő hónapok folyamán, pedig a vásárlók bizonyára örülnének, ha gyakrabban fordulna elő ez a forgatókönyv. A gyártó összesen 5 új monitort dob piacra, név szerint a 24G2ZU, a 24G2ZE, a C27G2ZU, a C27G2ZE és C32G2ZE modelleket, melyek alapjaikban véve megegyeznek, de gondoltak azokra a vásárlókra is, akiknek csak a panel tulajdonságai számítanak, illetve azokra is, akiket azért az extrák is érdekelnek.


[+]

Mindegyik monitorról elmondható, hogy elsősorban játékosoknak készült, így a Full HD felbontás és a 240 Hz-es képfrissítési ráta, illetve a (legnagyobb variáns 1 ezredmásodperces értékét leszámítva) 0,5 ms-os válaszidő is közös bennük, ahogy az AMD FreeSync Premium és az LFC technológiák, valamint a három oldalról szinte keretmentes kialakítás is megtalálható az összes eszközben, de néhány lényeges különbséget azért találhatunk.


[+]

A modellnevek szerencsére könnyen megkülönböztethetővé teszik a megjelenítőket: a „C” betűvel kezdődő példányok például hajlított, az első két számjegynek megfelelő képátlójú VA panelt kaptak, míg a két 24 hüvelykes verzió sík TN panelt tudhat magáénak. Az utolsó két betű gyakorlatilag a felszereltségi szintet jelöli. A ZE végződésű monitorok jelentik az alapot, a dönthetőségen és a VESA furatokon kívül más extrát nem is nagyon találunk rajtuk, így ideális választássá téve őket azok számára, akik pusztán a magas képfrissítési sebességet szem előtt tartva vásárolnának maguknak monitort. Velük ellentétben a …ZU modelleken a HDMI 2.0 és DisplayPort 1.2 bemenetek mellett találunk egy négyportos USB 3.2 hubot és két darab jack csatlakozót, továbbá a már állítható magasságú talpra szerelt házba került még kettő, egyenként 2 W teljesítményű hangszóró is.

Piacra kerülés szempontjából három kategóriára oszthatjuk fel az AOC 5 új termékét: a C27G2ZU május, a C27G2ZE pedig június folyamán kerül a boltok polcaira 299, illetve 279 eurós ajánlott fogyasztói áron, míg a 24G2ZE, 24G2ZU és C32G2ZE modellek júliustól lesznek megvásárolhatók, rendre 269, 289, illetve 329 euróért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés