Hirdetés

Extravagancia mindenek felett

A Hewlett-Packard (HP) Scanjet 4670 egy extrém vékony lapolvasó, átlátszó fedéllel. Az extravagáns külalak azonban korántsem jelenti azt, hogy ez a készülék nem lehet hasznos segítőtársunk a mindennapokban. A szokatlan koncepciót megvalósító eszköz például kifejezetten jól használható könyvek digitalizálására.

Csak behelyezzük a 21,59x27,94 cm-es, polikarbonátból készült fedél alá a beolvasni kívánt művet vagy dokumentumot, és máris centiről-centire nyomon követhetjük az egész szkennelési folyamatot. A készülékhez mellékelt állvány segítségével akár függőlegesen is felállíthatjuk a Scanjet 4670-est - így még helyet is spórolhatunk.


Forrás: www.golem.de

A HP Scanjet 4670 a CCD-technológiát alkalmazza, az optikai felbontása legfeljebb 2400 dpi lehet, míg a színmélysége 48-bites. A maximálisan szkennelhető felület a HP adatai szerint 21,6x29,7 cm. Egy előnézeti kép legfeljebb hat másodperc alatt készül el, a diafeltéttel pedig negatívokat és diafilmeket is beolvashatunk. A mellékelt szoftverek azt is lehetővé teszik, hogy egy - a szkennelési felületnél nagyobb - képet lépésről lépésre, illetve kockáról kockára szkenneljünk be, majd a részleteket a számítógépünkben újra egyetlen képpé olvasszuk össze.

Egy 10x15 cm-es fotóval az eszköz 27 másodperc alatt végez, úgy, hogy még a Wordbe is beilleszti, de akár 22 másodperc múlva már küldhetjük is e-mailen az adott képet. Egy, később az optikai karakterfelismerővel jól feldolgozható szövegű A4-es oldalt a termék 32 másodperc alatt olvas be. Ahogy azt már megszokhattuk, külön gombok vannak a faxoláshoz és az e-mailen való továbbításhoz egyaránt. A HP Scanjet 4670 mérete 413x298x19 mm, súlya 1,4, illetve függőleges állvánnyal 2,6 kilogramm. A készülék először az Egyesült Államokban kerül a boltokba, 199 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés