Hirdetés

Hiány CCD-chipekből és DVD-olvasófejekből

A Nihon Keizai Shimbun japán gazdasági újság szerint hiány van a digitális kamerák és a DVD-meghajtók néhány fontos alkatrészéből. Néhány gyártó készlete jelentősen lecsökkent. Különösen nagy hiány alakult ki a digitális kamerákban (és más eszközökben, így például a szkennerekben) használt, úgynevezett Charge Coupled Devices, azaz a CCD-chipekből.

A Casio Computer képviselője szerint idén a szükséges mennyiségnek csupán 70 százalékát tudják majd beszerezni; az Olympus és a Fuji pedig még kivárnak, hogy piacra tudják-e dobni új termékeiket. A Sony egyelőre kevésbé érintett, ugyanis már 7,2 millió CCD-t gyárt havonta - szeptemberben pedig tovább akarják növelni havi gyártókapacitásukat 2 millió egységgel. Ám még ez sem lesz elég a kereslet kielégítésére - állította az újságnak a Sony egyik szóvivője.

A CCD-k mellett hiány alakult ki a DVD-meghajtók olvasóegységéből is. S mivel majd' minden PC-ben van ma már egy DVD-meghajtó, a DVD-ket gyártó vállalatok hamarosan komoly gondokkal küszködhetnek a hiány miatt, ugyanis a japán újság szerint 300 százalékkal nőtt az igény a DVD-s PC-k iránt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés