Hirdetés

Expert szakmai nap - NVIDIA, Intel, Corsair

Az NVIDIA előadásán megdöbbentő grafikai részletességű Blizzard demót és az elmaradhatatlan Crysist tekinthettük meg. A hatalmas grafikai teljesítmény és a GeForce 8800 Ultra magasztalása mellett nagy hangsúlyt kapott a GPU-k egyéb – nem játékos – felhasználása. Az új NVIDIA GPU-k már olyan alkalmazásokban is a processzor segítségére vannak, mint a Vista képnézegetője vagy az Adobe Reader. Az előadás végeztével megnézhettük, ahogyan az aktuális James Bond Blu-ray változata megkínozza a kétmagos processzort, és milyen lazán fut egy GeForce 8600-on.



Crysis demó

Az Intel igazából semmi újat nem tudott mondani, de ez nem a vállalat lassúságát, hanem a Prohardver! naprakészségét mutatja. A két- és négymagos processzorok, valamint Bearlake chipkészletek mellett különös hangsúlyt kapott a vPro és Centrino Pro platform, melyeket elsősorban vállalati felhasználásra szánnak. Masszív távoli kezelési funkciókkal látták el őket, így a különböző szoftverfrissítések távolról, a hálózaton keresztül is végrehajthatóak, ráadásul hardveres beállításokhoz is hozzáférünk. Az előadás végén majdnem láttunk is egy bemutatót erről a funkcióról, de sajnos a technika ördöge közbeszólt.

A Corsair szorosabbra fűzte kapcsolatát az Asusszal. Némi piaci bemutató után először a szupertuningos Dominatorokat láttuk, majd ugyanazzal a komoly, kétszer két rétegű hűtéssel felszerel XMS2 modulokat is megismerhettük, melyek már a hazai üzletekben is elérhetőek. A Corsair nemcsak a csúcskategóriában, hanem az olcsóbb és notebookos memóriák piacán is jelen van. Természetesen az aktuális sláger a DDR3, amely nagyobb sebessége mellett kevesebbet fogyaszt, mint a DDR2. Éppen holnap jelenik meg az 1333 MHz-es SMX3, és a nyár folyamán érkeznek a még gyorsabb, 1666, 1866, sőt 2000 MHz fölötti modulok.


[+]

Különböző memóriák mellett a Corsair tápegységei is bemutatkoztak már a hazai piacon. Szerencsére nagyon jó OEM-et választottak a Seasonic személyében, így PC-s áramforrásaik a legjobbak és a leghalkabbak között lehetnek. Tudásukról részletesebben is írunk majd, ugyanis két példány már megérkezett tesztlaborunkba.

Azóta történt

  • Expert partnernap: prológus

    Elkezdődött az egyik legnagyobb hazai számítástechnikai nagykereskedés partnernapja. Élő tudósítás a Margitszigetről.

  • Expert partnernap: Intel

    Az Intel előadásában az új lapkakészletek és az Atom processzor került szóba.

Előzmények

Hirdetés