Hirdetés

Európába jön a Sony médiaszervere

A Sony május–június folyamán Európa több országában is megkezdi LocationFree Media Gateway nevű médiaszerverének értékesítését. Az LF-PK1 jelű eszköz két AV-bemenettel rendelkezik, melyek révén set-top boxokra, videorögzítőkre, tévékre csatlakoztatható, majd a videojelet tömörítés után vezetékes vagy vezeték nélküli hálózaton juttatja el számítógépekhez vagy PlayStation Portable konzolokhoz.

A készülék MPEG-4 ASP formátumot használ változó bitrátával, így már 300 kbps-tól élvezhető kép- és hangminőséget produkál. Egy Fast Ethernet és egy IEEE 802.11b/g szabványokkal kompatibilis Wi-Fi interfésszel látták el, ám nem csupán a helyi hálózatban lehet vele megosztani tévéadást, korábban rögzített műsorokat vagy DVD-videót, mindezek – kellő sávszélességet feltételezve – az interneten keresztül, távolról is elérhetők.

Az LF-PK1 egy infrás egység révén a jelforrás vezérlésére is képes, így például be lehet rajta kereszül programozni egy merevlemezes videofelvevőt is. Kezdeti konfigurációját a Worryfree Setup nevű varázsló segíti, magában a lejátszásban és a távvezérlésben pedig a PC-re telepített kliensszoftver vagy a megfelelő (2.70-es) firmware-rel ellátott PSP működik közre. Hogy a WLAN-on sugárzott videókat ne a szomszéddal együtt kelljen nézni, a gyártó a WPA titkosítás használatát javasolja. A LocationFree Media Gateway ajánlott ára 500 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • A legerősebb paprika

    Nemrég újabb egzotikus márkával bővült a hazai műszaki boltok kínálata; a Chilitől elsőként a legnagyobb tudású asztali DVD-felvevővel kötöttünk ismeretséget.

  • Új hálózati médialejátszó a Buffalótól

    Nyáron kerül az üzletekbe a Fast Ethernet és 802.11a/b/g interfésszel ellátott LinkTheater.

Előzmények

Hirdetés