Hirdetés

Érkezőben a 25 nm-es TLC NAND flash lapka

Az Intel és a Micron a közösen irányított vállalkozásuk keretében bemutatták a 25 nm-es eljárással gyártott TLC NAND flash lapkát. A termék nevében a TLC jelző a Triple-Level Cell rövidítése, és ez azt jelenti, hogy egy cella három bitet képes tárolni, ami összességében jelentős előrelépés a MLC kettő és az SLC egy bitet tároló celláihoz viszonyítva. Az előnyök főleg a tárolókapacitásban mutatkoznak majd meg. A technológiát kifejlesztő cégek 64 gigabites, azaz 8 GB-os lapkát kínálnak, ám egyelőre csak a minták érhetők el az érdeklődőknek.


[+]

A 25 nm-es gyártástechnológián készülő chip 131 mm²-es kiterjedéssel rendelkezik, ami az év elején bemutatott 64 gigabites MLC NAND flash lapkához képest 27%-os területcsökkenést jelent. Ennek köszönhetően több chip fér egy waferre, ami egységnyi szinten alacsonyabb gyártási költségeket eredményez.

A frissen bemutatott TLC NAND flash lapka elsősorban a pendrive-okban és a memóriakártyákban kap majd helyet. A felhasználási terület a TLC technológiából ered, ugyanis az MLC-hez és az SLC-hez viszonyítva az újdonság teljesítménye alacsonyabb, ami abból következik, hogy egy cellába három bitet kell írni, és ez viszonylagosan több időt vesz igénybe. Az Intel és a Micron elmondása szerint a termék tömeggyártása az év végén kezdődhet meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés