Hirdetés

Érkeznek az első információk a Bearlake utódjáról

Bár még az Intel Bearlake kódjelű lapkakészleteire épülő alaplapok sem kerültek a boltokba, a gyártó máris nyilvánosságra hozott bizonyos részleteket a Bearlake utódaként nagyjából egy év múlva érkező – Eaglelake kódnevű – chipsetekről. A húzószegmens alaplapjaira szánt utód ázsiai lapértesülések szerint kezdetben két taggal debütál majd: az eddigi gyakorlatnak megfelelően lesz integrált grafikus motorral ellátott és IGP nélküli változat.

Az Eaglelake chipsetek a kiszivárgott információk szerint támogatják majd az Intel új generációs kétmagos (Wolfdale) és négymagos (Yorkfield) processzorait, maximum 1333 MHz-es rendszersebességre lesznek hitelesítve, megújult memóriavezérlőjük pedig elboldogul az 1333 MHz-es DDR3 memóriákkal is, miközben visszamenőleges kompatibilitást ígér a DDR2-800-as technológiával. Az újdonságok mindezen túl a PCI Express 2.0 szabvány legfőbb bástyái lehetnek, a hírek szerint ugyanis mindegyik Eaglelake lapka (beleértve az olcsóbb változatokat is) kompatibilis lesz az elődjénél kétszer nagyobb sávszélességet nyújtó új interfésszel.

Az új északi hídba integrált grafikus motor képességeivel kapcsolatban egyelőre kevés konkrét információ áll rendelkezésre, az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az Intel minden, a Bearlake esetében újdonságként debütáló funkciót átörökít az utódba. Így például a csatolószabványok közt támogatott lesz a DisplayPort, valamint a HDCP másolásvédelmi rendszerrel megerősített HDMI és DVI kimenetek. Az Eaglelake IGP-je új Clear Video motort is kap majd, mely főleg a nagy felbontású tartalmak dekódolását teszi szebb végeredmény mellett zökkenőmentesebbé.

Az Eaglelake részét képező ICH10 déli híd paramétereiről és tudásáról egyelőre semminemű információt nem hozott nyilvánosságra az Intel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés