Hirdetés

Érezhetően terjed a Blu-ray

Az elmúlt hónapok alatt számos vállalat kritizálta a hordozható adattárolókat, köztük főleg a Blu-ray formátumot. Az érvek közt a szélessávú internet térnyerése és az online tartalomszolgáltatás iránti növekvő igény fogalmazódott meg. Az állítások ugyan igaznak mondhatók, ám ez messze nem jelenti a fizikai adathordozók és főleg a Blu-ray halálát. Ezt az ABI Research elemzése is alátámasztja, ami a Blu-ray lejátszók iránti igény növekedését jósolja.

A piackutatás alapján 2010 végére dupla annyi eszköz leszállítása várható mint amennyi lejátszó elkelt 2009-ben, sőt 2011-re is nagyon jók a kilátások, hiszen az előrejelzések 62,5 milliós nagyságrendet prognosztizálnak. Ezek az adatok persze még mindig elmaradnak a DVD lejátszók 2006-ban elért 141,2 milliós csúcsától, de a terjedés kézzel fogható.

A Blu-ray lassú, de biztosnak mondható térhódítása mellett a Sharp előállt az első DBXL szabványra épülő lemezzel. A VR-100BR1 jelzésű média három réteget alkalmaz a kapacitása pedig 100 GB. A hónap legvégén startoló lemez 57 dolláros árcédulát kap.

A Sharp a lemezt megfelelően kezelő eszközökről is gondoskodni fog. A gyártó a BD-HDW700 és a BD-HDW70 jelzésű Blu-ray felvevővel és lejátszóval áll elő, melyek tökéletesen támogatják a DBXL formátumot. Sajnos a termékek pontos paramétereiről, valamint az árakról nem számolt be a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés