Hirdetés

Tágas Fulmo házak az Enermaxtól

Az Enermax három új PC házat mutatott be, melyből az egyik a nagyméretű Fulmo GT, míg a másik kettő a miditorony kategóriában indított Fulmo Advance és Fulmo Basic.

Enermax Fulmo GT
Enermax Fulmo GT [+]

A nagyobbik változat 674 mm mély, 235 mm széles és 640 mm magas méretekkel rendelkező gigantikus kiterjedésű GT egészen HPTX méretig képes alaplapokat fogadni, és akár két tápegység is elhelyezhető a fekete óriás gyomrában. Ha mindez nem lenne elég, akkor megemlítenénk, hogy a meghajtók és tárolók számára összesen 4 darab, kívülről is hozzáférhető 5,25"-es, illetve 10 darab rejtett, 2,5"-esre is konvertálható 3,5 hüvelykes tárolórekesz áll rendelkezésre. A hűtéshez akár 15-20 ventilátor is beszerelhető. Alapesetben viszont öt darab szélgép már jár a házhoz: két darab 180 mm-es az oldallapon és egy ugyanilyen az előlapon, valamint egy 140 mm-es a hátoldalon és egy 230 mm-es a tetején.

Enermax Fulmo GT belülről
Enermax Fulmo GT belülről [+]

Szintén a ház tetejére került az I/O panel, amin négy darab USB 3.0, egy eSATA és a szokásos hangkivezetések találhatók. Ugyanitt kapott még helyet egy SATA dokkoló, valamint a ventilátorok szabályozásához használható potméter is. A rögzíthető kerekeken guruló gigászi ház természetesen szerszám nélkül szerelhető és megtalálhatók benne a vízhűtés csöveinek, valamint a kábelek elvezetésére használható gumival bélelt kivágások, akárcsak a processzorhűtő felhelyezéséhez szükséges szerelőnyílás.

Enermax Fulmo SATA dokkoló
Enermax Fulmo SATA dokkoló

A miditorony méretű Fulmo házak mérete 520 x 221 x 505 mm, és legfeljebb ATX méretű alaplapok fogadására képesek. A kisebb méret végett négy darab, kívülről hozzáférhető 5,25"-es, illetve hat darab 3,5"-es hely áll rendelkezésre a tárolóeszközök számára. Ez utóbbiból négy darab rekesz úgy van kialakítva, hogy összesen hat darab 2,5"-es egységet tudjon befogadni, tehát még marad két további hely a 3,5"-es meghajtók számára.

Enermax Fulmo Basic és Advance kívülről
Enermax Fulmo Basic és Advance kívülről [+]

Az alsótápos házak a GT-hez hasonló módon szerszám nélkül szerelhetők és rendelkeznek az említett nyílásokkal és kivágásokkal egyaránt, továbbá a felső SATA dokkoló, a ventilátor fordulatszám-szabályzója és az I/O panel is a felszereltség része. A Basic és Advance változatok között csupán a felső I/O panelen található USB 3.0-s kivezetések számában van eltérés (előbbin egy, utóbbin kettő ilyen található), valamint az előre beszerelt ventilátorok száma különbözik – összesen viszont átmérőtől függően 10-14 darab ventilátor elhelyezésére van lehetőség.

A Fulmo házak már kaphatók 229 (GT), 109 (Advance) és 89 (Basic változat) dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés