Hirdetés

Gigabyte LUXO X10 PC ház – belépő szint 180 fokos fordulattal

A Gigabyte legújabb házát, a LUXO X10-et ugyan a gémer kategóriába sorolja, de inkább maradjunk a belépő szintnél. Mérete átlagos midi torony (180 x 430 x 440 mm), anyaghasználata jellemzően műanyag és fél milliméteres acél, ezért súlya is csupán 5,7 kg. A játékos célközönség ellenére külseje meglepően egyszerű, fényezése kívül-belül fekete, csupán az előlap közepén egy vízszintes piros csík töri meg az egységet.


[+]

A szimmetrikus előlap alján, egy ferdén kialakított légbeömlőn keresztül kiszűrődő LED fények egészen feldobják a tornyot, feljebb négy 5,25”-es bővítőhely látható, végül legfölül a szokásos gombok, audio csatlakozók és két USB 3.0 port sorakozik. Beltere fordított kialakítású, vagyis az alaplaptálcát 180 fokos fordulat kíséretében a másik oldalra száműzték, így az alaplapot is „fejjel lefelé” kell rögzíteni.

Ezt az elrendezést általában azzal szokták magyarázni, hogy így a kiegészítő kártyák csatlakozói magasabbra kerülnek, a processzor és az alaplapi tápcsatlakozók pedig közelebb a táphoz, így téve könnyebbé és átláthatóbbá a kábelezést. Van benne ráció és például egy passzív hűtésű videokártya is jobban szeret a hátoldalán gőzölögni, de ez abszolút ízlés dolga.

Elöl négy 3,5”-es merevlemezhely található, a meghajtók fele szerszámmentesen rögzíthető. Gyárilag két oldalsó, egy elülső és egy hátsó 120 mm-es ventilátorral érkezik, ebben a szegmensben talán ezzel túl is teljesítették az igényeket, de ha még ez sem lenne elég, akkor további két, szintén 12 cm-es légkavaró fent is elhelyezhető. A Gigabyte LUXO X10 pontos megjelenési dátuma és vételára egyelőre ismeretlen.

Előzmények

Hirdetés