Hirdetés

Két és fél év után újjászületett a Xigmatek első PC háza, a Midgard

A Xigmatek 2009 tavaszán leplezte le első PC-s házát, a Midgardot, mely az első volt a kívül-belül feketére festett megoldások között, emellett meglehetősen jó ár/érték arányával viszonylag jól teljesített az európai piacon. A megjelenés után két és fél évvel a gyártó bejelentette, hogy elkészült az alaposan átgyúrt Midgard II-vel, aminek előlapja és a fedlapja gumibevonathoz hasonló festést kapott. Az ATX, microATX és Mini-ITX alaplapok befogadására képes miditorony 221 x 473 x 488 mm-es méretével valamivel kisebbre sikeredett mint elődje, de csak annyival, hogy öt helyett négy darab 5,25"-es meghajtóhelynek tudtak helyet szorítani.


[+]

Ugyanakkor a belsejébe rejtett 2,5/3,5"-es tárolófiókból öt helyett hat darabot találhatunk, és a ház tetejére is jutott a mostanság divatos SATA dokkolóból, ami szintén 3,5" és 2,5"-es tárolók befogadására alkalmas. Ugyanitt foglal helyet az integrált I/O panel egy darab USB 3.0-s és két darab USB 2.0-s csatlakozóval, illetve a szokásos hangkivezetésekkel és gombokkal egyetemben. Az alsótápos ház szellőztetése összesen nyolc darab ventilátorral oldható meg, de ebből csak kettőt kapunk gyárilag, a többiről – igény szerint – a vásárlónak kell gondoskodnia.


[+]

Természetesen a Midgard II is szerszám nélkül szerelhető, támogatja a vízhűtő radiátor beépítését egészen 240 mm-ig, így természetesen rendelkezik a vízcsövek, továbbá a kábelek elvezetésére szolgáló nyílásokkal és szervizablakokkal (utóbbi a processzorhűtő felszereléséhez való). A minél halkabb és rezgésektől mentes működés érdekében az arra érdemes helykre gumiból készült zajcsökkentőket helyeztek a tervezők, illetve a légkavarók elé rakott porszűrők a portalan belső megőrzéséért felelősek.


[+]

A Xigmatek Midgard 2009-ben 60 eurós áron jelent meg, de második generációs változatáért sem kérnek sokkal többet, csupán 69,9 eurót, itthon pedig 22 900 forintot. A megjelenés előre láthatólag november 29-én esedékes.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés