Hirdetés

Előfizetői modellt kaphat a GeForce Experience?

A Club GeForce Elite a konzoloknál alkalmazott előfizetői modellt szeretné valamilyen formában PC-re menteni.

Érdekes álláshirdetés tűnt fel a LinkedIn oldalán keresztül, ugyanis az NVIDIA marketingeseket keres. Ez nem lenne nagy dolog, ha a leírásban nem szerepelnének szaftos részletek a GeForce Experience kiterjesztéséről. A 3.0-s verzió nagyjából három hónapja érhető el, és novemberben már az NVIDIA komoly nyeremények lehetőségével csábította a felhasználókat, hogy telepítsék az alkalmazást, illetve regisztráljanak, hiszen a 3.0-s verziót már nem lehet regisztráció nélkül használni.

Az álláshirdetés alapján ezek az akciók Club GeForce néven folytatódnak. Ezek között érdekes az évi egy független fejlesztők által készített játék, illetve negyedévenként egy extra tartalom egy kiválasztott AAA játékhoz. Utóbbira láttunk már példát az AMD-től, gondolhatunk itt a Star Citizen módosított Mustang Omega hajójára, illetve a Dragon Age: Inquisitionbe kiadott extra nyeregre, lóra és amulettre. Ezek jellemzően nem befolyásolják a játékot, hiszen vagy gyenge tárgyakról van szó, vagy csak szimpla kinézetet befolyásoló tényezőről, és ugyanaz a tartalom valamilyen formában összerakható a játékon belül. A Club GeForce tartalmazni fog sorsolásokat, béta kulcsokat és árengedményeket az új hardverekre, de ezek már ma is névtelen részei a rendszernek. Ezeket úgy kell elképzelni, hogy van egy elvárás az NVIDIA oldaláról, és ha annak eleget tesz a felhasználó, akkor esélyt kap valamilyen jutalomra. Például az NVIDIA különböző nyereményeket sorsol ki azok között a felhasználók között, akik az összes elérhetővé tett meghajtó telepítik a GeForce Experience-en keresztül. A sorsolás várhatóan heti szinten zajlik majd. Mindemellett kiemelt ajándékok járhatnak a GeForce Experience-en belüli közösségi munkáért, például hibabejelentés, a fórum állandó használata, jó ötletek megosztása az NVIDIA-val.

Az igazán új dolog a Club GeForce Elite lehet, amely jelen formában úgy néz ki, hogy havi 10 dolláros előfizetési díj mellett extrákat tartalmaz. Ezek között negyedévenként egy ingyen játék szerepel, amely a ma még nem létező, de várhatóan hamarosan megjelenő GeForce Experience alkalmazásboltban lesz elérhető, illetve itt is felmerülnek az extra játékbeli tartalmak. A leírásból sejthető, hogy a GeForce Now szolgáltatás is elérhető lesz ezért az árért cserébe.

Érezhető, hogy a GeForce Experience egyre inkább beleolvad az NVIDIA stratégiájába, így a jövőben szinte megkerülhetetlen lesz a használata. A fentiek mellett a kötelező regisztráció okai is egyre inkább kezdenek világossá válni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés