Hirdetés

Elite-ek lesznek a Sharp tévéi

Olyat már láttunk korábban, hogy két meghatározó piaci szereplő összefog annak érdekében, hogy együtt fejlesszenek, gyártsanak termékeket. Ám az nem mindennapos, ha az egyik nagy konszern egyszerűen átveszi egy másik gyártó már bejáratott almárkáját.

A Sharp pontosan így tett, amikor úgy döntött, hogy a jövőben az észak-amerikai piacon értékesíteni kívánt felső kategóriás televízióinak elnevezéséhez hozzácsapja az Elite szócskát, amellyel eddig a prémium kategóriás Pioneer termékeknél találkozhattak a felhasználók. Ezért természetesen egy kerekebb összeget is leraknak az asztalra, de ezzel az együttműködés még nem ér véget, hiszen a jövőben állítólag olyan kereskedőknél, viszonteladói partnereknél is elérhetőek lesznek majd ezek a tv-k, amelyek eddig csak a Pioneer termékeit árusították.

A Sharp részéről teljesen tiszta a dolog. Láthatóan szeretnék növelni részesedésüket az egyébként igen fontos észak-amerikai piacokon. Ehhez találtak egy remek társat, amely hozzájuk hasonlóan szintén japán, és ez megkönnyíti az együttműködést. Az sem utolsó dolog, hogy a két vállalat termékkínálata csak kis területen fedi egymást. A Sharp elsősorban a tévékre koncentrál, azon belül is az LCD készülékekre, a Pioneer pedig már felhagyott ezek gyártásával, és egyébként is a plazmákat favorizálták. Az utóbbi vállalat ma már leginkább az audió termékeiről ismert, itt pedig a Sharp egyáltalán nem fenyegeti őket. Egyedül a Blu-ray eszközök szegmense az, ahol lehetnek súrlódások, de mivel a közleményből kiderült, hogy a megállapodás csak a televíziókra vonatkozik, ebből valószínűsíthető, hogy a Sharp engedett.

A Pioneernak is megéri a dolog, hiszen társulhatnak Japán vezető tévégyártójával, és az otthoni audiorendszereiket, házimozi szettjeiket tévékkel együtt tudják kínálni, amely megdobhatja a forgalmukat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés