Hirdetés

Elérte a PC-t és a Macet a 4K-s GeForce Now szolgaltatás

Az NVIDIA mostantól nem köti a Shield TV meglétéhez a szóban forgó felbontást.

A GeForce Now nevű felhőalapú játékszolgáltatás már hónapok óta képes 4K-s HDR streamet biztosítani, de ennek működését az NVIDIA Shield TV meglétéhez kötötte. Ez természetesen sokaknak nem tetszett, hiszen nem mindenki szeretne külön hardvert beszerezni a magasabb felbontáshoz, de a PC-re és a Macre szánt kliens egyszerűen nem fogadta az említett minőséget.

Ennek most vége, ugyanis a vállalat mostantól Shield TV nélkül biztosít 4K-s HDR streamet az előbbi bekezdésben említett platformokon, és itt fontos azt is megemlíteni, hogy az Apple M1 processzorokkal szerelt gépek is beletartoznak a támogatott eszközök körébe.

A működéshez csak a GeForce Now applikációt kell frissíteni a legújabb verzióra, illetve azért nem árt ha van kéznél egy 4K-s kijelző. A legjobb minőségű stream szimplán böngészőből nem kérhető, tehát ezzel nem is érdemes próbálkozni.

A fentieken túl az NVIDIA a mobil eszközök tekintetében is javít, és 1080p-s felbontás mellett engedélyezi a 120 Hz-es módot a Samsung Galaxy S22, S22 Ultra, Galaxy Z Fold 3 és Z Flip 3, valamint a OnePlus 9 Pro okostelefonokon. Ez a funkció nem újdonság, de korábban csak a Samsung S21, Note 20 és S20 FE, az ASUS ROG 5 sorozat, illetve a Google Pixel 6 Pro megoldásokon volt elérhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés