Hirdetés

Most tényleg kiütötték a GeForce-ok bányászlimitjét

A NiceHash QuickMiner frissítése már kipróbálható, és gyakorlatilag teljesen befogja az LHR kártyákat.

Az NVIDIA még az előző év májusában látta el bányászlimittel a GeForce-okat, amelytől a cég azt remélte, hogy megfogja majd a VGA-k bányákba történő vándorlását, de végül igazából az LHR-es, azaz Lite Hash Rate modellek ugyanúgy tömegese dolgoztak a virtuális csákánnyal a kezükben.

A jelenleg elérhető NBMiner és QuickMiner programokban a szóban forgó hardverek képességeinek 70-80%-a nyerhető ki Ethash algoritmus mellett. Ráadásul ennél is fontosabb, hogy igazából már csak a teljesítményük kisebb a nem LHR-es modellekhez viszonyítva, hatékonyságban ugyanis nagyon közel vannak a nem limitált társaikhoz.


(forrás: NiceHash Blog) [+]

A NiceHash ugyanakkor nemrég bejelentette, hogy a QuickMiner programjukon belül sikerült megvalósítaniuk azt, hogy az LHR-es GeForce-ok a teljesítményük nagyjából 100%-át leadják. Ezt bárki leellenőrizheti, mivel ki is adták a QuickMiner v0.5.4.0 RC (release candidate) verzióját, amelyben az újítások már működnek is.

Fontos adalék, hogy a program által használt, feloldást tartalmazó úgynevezett Excavator modul az LHRv3-as GeForce-okkal (RTX 3050 és 12 GB-os RTX 3080) nem működik, illetve csak Windows operációs rendszeren fut a 472-es sorozatba tartozó, vagy újabb eszközillesztőkkel, továbbá a különféle tuningprogramokat sem szereti. A NiceHash szerint később biztosítják majd ezt a beépülő modult a Miner alkalmazásukba is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés