Hirdetés

Elérkezett a vég a GeForce4 Ti 4600 számára

A céghez közelálló hírforrások szerint, az nVidia beszüntette a GeForce 4 Ti 4600 grafikus processzorok gyártását a TSMC-nél, illetve ezzel egyidőben a chipek hiányáról számoltak be a gyártó partnerei.

Azzal, hogy az nVidia beszüntette a GeForce4 Ti 4600 GPU-k gyártását, implicit módon "elismerte" az ATi Radeon fölényét a jelenlegi termékeivel szemben, ezért (gondolom egy jól megtervezett stratégia alapján) előkészíti a piacot a következő generációs grafikus processzorainak fogadására. A leállás hírértéke tehát inkább ezirányba mutathat, hiszen nincs az a jól működő cég, aki bármilyen oknál fogva beszüntetné a hibátlan, népszerű és nagy teljesítményű termékét. Főleg nem a piacot vezető nVidia.

A hírnek némileg ellentmond, hogy köztudottan hiány van GeForce4 Ti chipekből, valamint, hogy az nVidia által forszírozott 4x -> 8x AGP-s kártyákra való átálláshoz az igények még nem igazodtak, ugyanakkor az nVidia egy ideje egyáltalán nem gyárt 4x-es AGP-s kártyákat. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy mi áll az esemény hátterében (és remélni, hogy az NV30), ha feltesszük, hogy a hír valódi.

Ha az NV30-as az előzetes várakozásoknak megfelelően fog teljesíteni, akkor jelentősen javulhat a helyzete a kaliforniai gyártónak, de amennyiben nem lesz kellően meggyőző, jelentős hátrányt szenvedhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés