Hirdetés

Eizo CG247X monitor: nagyobb kontrasztarány, szélesebb színtér

Apró, de az érintettek számára annál fontosabb újítást kapott a CG247, ami több ponton befolyásolja a technikai paramétereket.

A japán Eizo még februárban jelentette be a CG2420-as monitort, aminek különlegessége, hogy egy 24,1"-es, 1920x1200 képpont felbontású IPS panelt kapott, ami amellett, hogy nagyobb (400 cd/m²) fénysűrűséget és a szokásosnál nagyobb (1500:1) kontrasztarányt tud, 98%-os DCI-P3 színtér-lefedettséget is kínál a 99%-os Adobe RGB mellett.

Úgy látták a mérnökök, hogy arra a CG247 típusra is ráférne egy frissítés, amely alapból támogatta a DCI-P3 színteret, de lefedettsége csupán 95 százalékos volt. A most bejelentett X változat tehát új panelt kapott, amely a CG2420 paneljének paramétereit másolja, illetve a képi módok bővültek az EBU, Rec.709 és SMPTE-C beállításokkal. A válaszidő a CG247-hez képest kicsit romlott, így 7,7 helyett 10 ezredmásodperc a gyári adat, de a felhasználási területet (utómunkák, videoszerkesztés) tekintve ez nem akkora probléma.


[+]

A körítésen nem változtattak, a dizájn változatlan teljes mértékben, megmaradt a kávából kibújó hardveres kalibrátor. Csatlakozókból továbbra is egy DVI-D, egy DisplayPort és egy HDMI áll rendelkezésre, ráadásul a mindössze 2.0-s USB hub lecserélésére sem vették a fáradtságot. A fogyasztás viszont mérséklődött a maximális 83 helyett 60 wattra, a tipikus érték pedig 33 helyett 22 watt.

Sajnos az Eizo árat nem közölt, így nem lehet biztosra tudni, hogy mennyi felárat kérnek az új modellért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés