Hirdetés

Íme, az első Eizo monitor USB Type-C csatlakozóval

A FlexScan családba illő EV2780 kihasználja a szabványban rejlő töltési opciót is.

Viszonylag gyorsan lecsapott az új generációs USB csatlakozóra, illetve az abban rejlő lehetőségekre az Eizo, már ha a konkurenciát nézzük. A FlexScan EV2780 az első monitor a japán gyártó kínálatán belül, amelyet a C-típusú USB-vel szereltek fel a tervezők, de mellette természetesen megtalálhatóak a hagyományos csatolók, mint a HDMI és a DisplayPort, a jack audioport, illetve a kétportos USB hub. Ez utóbbinál is az említett Type-C csatlakozó látja el az upstream szerepét, mely legfeljebb 5 Gbps sávszélességet kínál az adatok számára, de az Eizo nem csak a kép és a hang átvitelére, valamint az imént vázolt USB hub kiszolgálására gyúrt rá. A Power Delivery szabvány révén 30 watt teljesítmény erejéig tölteni is képes a hozzá kapcsolt eszközöket, legyen az notebook, telefon vagy éppen táblagép.


[+]

Túl a csatlakozókon, a többi specifikációról is érdemes szót ejteni. A típusjelzés arról árulkodik, hogy egy 27 hüvelykes panellel van dolgunk, ami az IPS technológia előnyeit élvezi, felbontása pedig WQHD, azaz 2560x1440 képpont. A betekintési szögek 178 fokosak, a kontrasztarány 1000:1-hez, a válaszidő 5 ezredmásodperc, a maximális fénysűrűség pedig 350 cd/m². Ez utóbbit természetesen PWM mentes LED háttérvilágítás állítja elő, ami sRGB színtérre elegendő. Beépített környezeti fényérzékelő szenzornak és hangszórónak is szorítottak helyet, de a 2x1 watt teljesítmény csak alap hangzásra elegendő, valamint érdemes megemlíteni, hogy a tápegység is házon belül foglal helyet.

A keskeny kávás kijelzőt minden irányban állítható állványra helyezték, mely igény szerint VESA falikonzolra cserélhető. A gyári megoldás magassága 155 milliméteren, a dönthetősége -5 és +35 fok között, a jobbra-balra forgatás pedig 344 fokban lehetséges, valamint van portrémód is. Sajnos a vállalat azt egyelőre nem közölte, hogy mennyiért fogja az EV2780-at piacra dobni, de az már biztos, hogy feketében és fehérben is megvásárolható lesz, továbbá az 5 év garanciával most is számolhatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés