Hirdetés

Egyszerű VHS-konverter a Philipstől

A mágnesszalagon tárolt analóg kép- és hangjelnek gyakorlatilag már a rögzítés pillanatától kezdve folyamatosan romlik a minősége, mindemellett minél többször kerül lejátszásra az anyag, mechanikailag annál inkább „elfárad” a szalag és a kazetta egyaránt, ami szintén a minőség rovására mehet. A mágnesszalagra rögzített értékes tartalmak megmentésére ma már számos egyszerű módszer létezik, a holland érdekeltségű Philips most ezek közül mutatott be egy komplett, egyszerűen használható megoldást.

A Philips nemes egyszerűséggel csak „Save your Tapes”-nek nevezett szettje egy számítógépbe építhető, gyors DVD-íróból, és egy USB csatolóval ellátott analóg-digitális jelkonverterből áll. A csomag segítségével azok a számítógépek, amelyek még nem rendelkeznek valamilyen videobemeneti funkcióval felvértezett megoldással, illetve DVD-íróval, és kellően erősnek bizonyulnak a szoftveres MPEG-tömörítés elvégzéséhez (a gyártó minimum 2 GHz-es Pentium 4, vagy azzal egyező teljesítményű processzort ajánl a zökkenőmentes, jó minőségű tömörítéshez), könnyűszerrel videoarchiváló rendszerekké varázsolhatók.

A szettben található DVDR 1648K típusjelzésű író az írási sebesség tekintetében bármelyik mai konkurensével felveszi a versenyt (az egység 16-szorosan írja az egyrétegű, továbbá 8x, vagy 4x sebességgel a kétrétegű DVD+R és DVD-R lemezeket), ugyanakkor a mágnesszalag digitalizálása alapvetően időigényes feladat (hiszen az átjátszás csak valós időben történhet), így a fürge író inkább adatarchiválási feladatoknál villanthatja ki foga fehérjét.

A Philips Save your Tapes szettje, mely ideális megoldás lehet a kiterjedt otthoni videoarchívummal, illetve analóg rendszerű videokamerával rendelkező felhasználóknak, hamarosan eljut a magyar boltok polcaira is. A szett induló ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

  • Yamada DVR-8400X

    A Yamada asztali DVD-lejátszói erősítést kaptak - most egy írni is tudó készülék került terítékre.

  • Ötéves a DivX

    A DivX Inc. az ünnep alkalmából a mai napon gáláns ajándékkal kedveskedik a felhasználóknak.

  • Frissülő Philips-frissítő

    A holland gyártó megújította firmware-frissítéseket tartalmazó weboldalát.

  • Videoarchiválás gombnyomásra

    Az LG új külső DVD-írója videók digitalizálását és optikai lemezre írását is megkönnyítheti.

Előzmények

Hirdetés