Hirdetés

Videoarchiválás gombnyomásra

Piacra került az LG új külső optikai meghajtója, mely többet tud a szimpla DVD-írásnál. A gyártó a GSA-5169D jelű egységgel videók digitalizálását és archiválását kívánja megkönnyíteni, ennek megfelelően a készülék S-Video és kompozit videomebenetekkel és sztereó audiobemenettel is rendelkezik.

A kódolás nem közvetlenül, hanem a CPU igénybevételével történik, így a PC-re először a One Touch DVD nevű szoftvert kell telepíteni. Itt a felhasználó beállíthatja a kívánt formátumot (VCD, SVCD, DVD, egyéni), a tömörítés minőségét, a fájlok maximális méretét, a követendő tévészabványt (PAL, NTSC) és más részleteket. A szoftver a digitalizált anyagok kezelése során egyszerűbb szerkesztési műveletekre (vágás, áttűnések, nagyítás stb.) is lehetőséget biztosít, majd a kész anyag lemezre égetését is elvégzi.

Egyszerűbb munkamenetet garantál egy másik üzemmód, amikor a készüléken található One Touch gomb megnyomása után egy varázsló kalauzolja végig a gyakorlatlanabb felhasználókat a videofelvétel folyamatán. Az LG emellett a Nero Express 6, InCD, PowerDVD és Power Producer Gold alkalmazásokat csomagolja a hardver mellé.

Az USB 2.0 interfésszel rendelkező GSA-5169D minden elterjedt médiummal megbirkózik; adatelérési ideje DVD-ROM esetében átlagosan 140 ms, CD-nél 120 ms, míg DVD-RAM kezelésekor 250 ms. A készülék ajánlott ára 149 euró.

 

LG GSA-5169D
Médium Írás Olvasás
DVD+R DL 8x n.a.
DVD+R 16x 10x
DVD+RW 8x 8x
DVD-R DL 4x n.a.
DVD-R 16x 10x
DVD-RW 6x 8x
DVD-RAM 5x 5x
DVD-ROM 16x
CD-R / -ROM 48x / – 48x / 48x
CD-RW 32x 48x
  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés