Hirdetés

Egyre valószínűtlenebb az új Intel négymagosok januári rajtja

Egyre több jel utal arra, hogy az Intel a korábban tervezett januári időponthoz képest egy-két hónap csúszással dobja csak piacra új, Yorkfield kódnevű, 45 nanométeres csíkszélességű négymagos processzorait. A PCinpact.com korábban arról cikkezett, hogy az újdonságok tesztelése során egy apróbb hibát fedeztek fel a mérnökök, és ez okozhatja a csúszást, a DigiTimes mai, gyártói forrásokon alapuló híre ugyanakkor ezt már egy szóval sem említi. Ettől függetlenül szinte biztos, hogy januárban nem bővül az Intel négymagosok választéka.

A lap információi szerint a vezető processzorgyártó nemrég arról tájékoztatta nagyobb partnereit, hogy az eredetileg januárra ígért négymagos újdonságok (konkrétan három modellről, a Core 2 Quad Q9300, Q9450 és Q9550 jelűekről van szó) csak februárban vagy márciusban kerülhetnek forgalomba, elsősorban attól függően, hogy az AMD első negyedévre várt négymagos és hárommagos Phenomjai hogyan szerepelnek. Az Intelt mindenesetre jelenleg semmi nem sürgeti, így a cég akkor sem kerülne jobb pozícióba vetélytársával szemben, ha az eredetileg tervezett időpontban indítaná útjukra az új Yorkfield modelleket, ráadásul ezzel a jelenleg nagy választékban kapható, 65 nanométeres csíkszélességű négymagosok kifutására is több időt hagy – mutatnak rá a lap forrásai.

Ahogy arról a Prohardver is beszámolt a minap, jó eséllyel nem csak a három Yorkfield típus premierjét tolja későbbre az Intel, hanem a processzorokkal együtt pár hónapot csúszik az új csúcskategóriás lapkakészlet, az X48 megjelenése is. Erre állítólag egyes alaplapgyártók készletezési problémái miatt kerül sor. Az új termékek megjelenésével kapcsolatos információkat az Intel egyelőre nem erősítette meg hivatalosan. A cég helyi képviselete mindössze annyit közölt a DigiTimes megkeresésére, hogy az új négymagos processzorok időben, azaz 2008 első negyedévében piacra kerülnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés