Hirdetés

Az Intel egy partnere védelmében elhalaszthatja az X48 premierjét

Az eredetileg tervezett januári időponthoz képest egy-két hónapot csúszhat az Intel legújabb, csúcskategóriás alaplapokra szánt lapkakészletének, az X48-nak a premierje – írja gyártói forrásokra hivatkozva a DigiTimes. A jelenlegi nagyágyú, az Intel 3 series termékcsaládba tartozó X38 alig pár hónapja kapható, de már megjelenésekor arról pletykáltak, hogy rövidesen érkezik az utód. A szokatlanul rövid termékciklus ennek ellenére több gyártót is meglepetésként ért, közülük az egyik legnagyobb, konkrétan meg nem nevezett piaci szereplő raktáraiban jelentős mennyiségű eladatlan készlet hever a csúcsteljesítményű gépekhez fejlesztett alaplapi vezérlőből.

A DigiTimes úgy tudja, hogy az érintett alaplapgyártó ezért nemrég arról állapodott meg az Intellel, hogy utóbbi az X48-as chipsetek szállítását az eredetileg tervezett időponthoz képest csak később, de még az első negyedévben kezdi meg. A megállapodás – melynek létrejöttét eddig nem erősítették meg hivatalosan – ugyanakkor kedvezőtlenül érintheti a többi alaplapgyártót, melyek az X38-as lapka rövid termékciklusát figyelembe véve adták le megrendeléseiket – írják a cikkben. Az új alaplapok sorozatgyártásához egyébként már most minden készen áll; a prototípusok már elkészültek, sőt akad olyan cég, amelyik már meg is mutatta az X48-ra épülő új termékét a nagyérdeműnek.

Az Intel X48 típusú alaplapi lapkakészlete két lényeges ponton nyújt majd többet az X38-nál: ez a lapka már 1600 MHz-es rendszerórajelre is hitelesítve lesz és kezelni fogja az ugyanezen az órajelen járó DDR3-memóriamodulokat (utóbbiak az XMP rendszer révén érhetik el ezt az órajelet).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés