Hirdetés

Egy pillanatra megtorpanhat az Intel-úthenger

Ha beigazolódnak a francia PCinpact.com értesülései, a jövő év elején pillanatnyi lélegzethez juthat az AMD, melynek nyakát az utóbbi időben komolyan szorongatja első számú riválisa, az Intel. A lap tegnapi tudósításában azt írja, hogy a világelső processzorgyártónál sem halad teljesen problémamentesen az új négymagos asztali processzorok bevezetése, a Yorkfield kódnevű CPU-k piaci premierje ezért akár egy hónapot is csúszhat.

A PCinpact.com szerint a 45 nanométeres csíkszélességű négymagosok „rendszerórajel-integritásával” adódnak problémák, ami szélsőséges esetben a számítógép lefagyásához is vezethet, igaz, a gyártónál egyelőre csak laboratóriumi körülmények közt tudták rendszeresen megfigyelni a hibát. A lap értesüléseit ugyanakkor egyelőre nem árt a szokottnál is komolyabb fenntartásokkal kezelni, mindenesetre ha csakugyan lesz csúszás az eredeti ütemtervhez képest, az könnyen lehet egy tervezett lépés is az Intel részéről.

A világelső processzorgyártó mindenesetre most, hogy riválisa komoly gyártási problémákkal küzd, kissé lazíthat a gyeplőn. Mint arról tegnap beszámoltunk, az AMD-nél távolról sem a tervek szerint alakul a K10 architektúra bevezetése, a kisebbik gyártó ezért a jövő év elején jobb híján a több mint négy éve útnak indított K8 vonalat kénytelen erősíteni.

Az Intel egyébként az eredeti tervek szerint három négymagos asztali processzort indítana útjára januárban (elképzelhető, hogy egy új Core 2 Extreme modell negyedikként csatlakozik az új választékhoz). A pletykák szerint ezek a CPU-k csak februárban jelennének meg, a négy új modellel szintén januárban startoló Wolfdale-kínálatot azonban állítólag nem érinti a hiba, így a kétmagos megoldások időben piacra kerülhetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés