Hirdetés

Egy erős és egy strapabíró notebook Németországból

Komoly, fekete külsőt kapott a Roccat Gamerbookja. A mySN XMG6-on alapuló gépet annak ellenére a játékosoknak szánták, hogy a hasonló készülékek általában meglehetősen tarkára sikerednek. Itt csak néhány ezüstszínű felirat töri meg a sötét felületeket. A laptop kialakításánál odafigyeltek arra, hogy könnyen mozgatható legyen, így 15,6 colos kijelzővel szerelték fel (aminek Full HD felbontása van), és a tömege 3,3 kg, amivel még éppen belefér a viszonylag egyszerűen cipelhető kategóriába. Sajnos a mobilitás nem vonatkozik az üzemidőre, hiszen a notebook a legjobb esetben is csak másfél órát bír akkumulátorról, és teljes terhelésen ez is jócskán lecsökken.

Roccat Gamerbook
Roccat Gamerbook

Viszont ez előrevetíti azt, hogy a készülék meglehetősen erősre sikeredett. A processzor szerepét az Intel Core i7-720QM tölti be, a videokártya pedig alapesetben az NVIDIA GeForce GTX 260M, ami akár 280M-re vagy 285M-re is cserélhető. Memóriából 4 GB DDR3-1333 RAM-mal szerelték fel, a háttértára pedig egy 7200 rpm-en pörgő, 320 GB-os winchester. A gépet jól felturbózták különféle kiegészítőkkel is, így van benne 2 megapixeles webkamera, kártyaolvasó, Wi-Fi és Bluetooth modul, a csatlakozók között pedig egy-egy HDMI-t, DVI-t, eSATA-t és FireWire-t is találni a hangkimenet és -bemenet, illetve a D-Sub és a négy USB port mellett. A Roccat Gamerbook még áprilisban forgalomba kerül, de egyelőre csak Németországban lehet hozzájutni, 1449 eurót kell kifizetni érte. Szerencsére van egy egyszerűbb út is, hogy hozzájuthassunk a géphez, ehhez elég kitölteni a vállalat honlapján fellelhető kérdőívet. A nyereményben – a laptop mellett – egyéb, játékosoknak ajánlott kiegészítők is szerepelnel.

Wortmann Terra Mobile 1430
Wortmann Terra Mobile 1430

A szintén német Wortmann AG egészen más célokra ajánlja notebookját. A Terra Mobile 1430 masszív magnéziumötvözetre épül, a billentyűzete vízálló, és a készülék jól bírja a rázkódást, kisebb eséseket is. 14 hüvelykes képernyője 1280x800 pixeles, a gép pedig 2,5 kg-ot nyom. A 2,1 GHz-es Intel Core 2 Duo T6570 processzor dolgozhat benne, a grafikáról pedig a GMA X4500 integrált vezérlő gondoskodik. A memória 3 GB, míg a winchester 320 GB-os, az adatok archiválására pedig a DVD-író is használható. A gépet felszerelték webkamerával, illetve kártya- és ujjlenyomat-olvasóval, a hálózatokhoz pedig a 802.11b/g/n-es Wi-Fi vagy a Bluetooth adapter segítségével tud csatlakozni, de igény esetén 3G és GPS modullal is rendelhető. A Windows 7 Professionallel előtelepített  Wortmann Terra Mobile 1430 kezdőára 1339 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés