A TE jelzésű EasyNote is megkapta a Brazos 2.0-s platformot

A Packard Bell E szériás termékcsaládjáról május végén írtunk, ám a vállalat bejelentett egy frissítést a TE jelzésű EasyNote esetében. A 15,6 colos gépek eddig Intel Pentium és Celeron processzorral voltak szerelve, de mostantól az AMD Brazos 2.0-s platformját is választhatják a komolyabb multimédiás tudás iránt vágyakozó felhasználók. A termékbe a 18 wattos TDP fogyasztással rendelkező E1-1200-as APU került, aminek két darab processzormagja van, melyek 1,4 GHz-en üzemelnek, míg a 80 shader processzort rejtő Radeon HD 7310-as integrált grafikus vezérlő magórajele 500 MHz. A 15,6 hüvelykes kijelző természetesen nem változik, így marad az 1366x768 pixeles natív felbontás és a LED-es háttérvilágítás, ám a mobil gépezet belsejében az A68M jelzésű vezérlőhíd dolgozik, mely képes vezérelni a beépített ventilátor fordulatszámát, illetve lekapcsolni a légkavarót, ha arra nincs szükség.


[+]

Az új notebookba 4 GB kapacitású DDR3 szabványú rendszermemória kerül, a lapkák pedig effektív 1333 MHz-es órajelen ketyegnek. Az adatok tárolásáért egy 320 GB-os merevlemez felel, de ez igény esetén kicserélhető egy maximum 750 GB-os modellre. Természetesen a masina rendelkezik Wi-Fi adapterrel, HDMI porttal, sőt, egy USB 3.0-s interfésszel is, amit két darab 2.0-s egészít ki.

Az AMD Vision APU-val érkező funkciókról most sem kell lemondani, így a gép támogatja a DirectX 11-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenGL 4.2-es és az OpenGL ES 2.0-s API-t, illetve az OpenCL 1.2 és a C++ AMP felületet. Emellett az APU UVD 3.0-s motorja kezeli az AVC/H.264, a VC-1, a DivX/Xvid, valamint az MPEG-2/4 videókat, továbbá támogatja a Flash animációk gyorsítását a stage video, illetve a stage 3D szolgáltatás használatával, és a különböző webes felületek gyorsítása sem jelent akadályt.

A Brazos 2.0-s platformmal szerelt Packard Bell EasyNote TE notebookról sajnos több adat nem derült ki, de annyi biztos, hogy hamarosan megvásárolható lesz. Az alapkiépítésért 99 900 forintot kell majd fizetni.

Azóta történt

Előzmények