Hirdetés

Dobja a Hyper-Threadinget az Arrow Lake?

Ez a pletyka fut végig most a világhálón, de nem érdemes ennyire előreszaladni.

A napokban kiszivárgott egy friss dokumentum, ami az Intel érkező, Arrow Lake kódnevű dizájnjára vonatkozott, és a korai hardver kapcsán meg is van jegyezve, P-magok száma megegyezik az innen eredő szálak számával. Ez az információ azt a pletykát indította útjára, hogy a szóban forgó fejlesztés nem is tartalmazza majd a Hyper-Threadinget, de itt érdemes egy kicsit óvatosan bánni a befutott információkkal.


(forrás: YuuKi_AnS X)

A kiszivárgott képen látható, hogy az asztali piacra szánt Arrow Lake-S, nyolc darab P-magja a BIOS-ban kikapcsolásra került, méghozzá azért, mert egy hardverhiba miatt nem működik jól a rendszer minden szituációban. Ugyanakkor nagyon ki kell hangsúlyozni, hogy itt még közel sem végleges lapkáról beszélünk, tehát egyelőre csak a tesztelés zajlik.

Emiatt a kapcsolódó dokumentumokban megjelenő információkat nem feltétlenül érdemes szentírásnak venni, közel sem biztos ugyanis, hogy a végleges paramétereket tartalmazzák.

A fentiektől függetlenül nem kizárt, hogy az Intel eldobja a többszálúságot az új P-magoknál, csak ezt a friss adatok nem feltétlenül támasztják alá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés