Hirdetés

Radeon 9500 infók -- idő előtt!

A PowerColor weboldalán egy egy ideig elérhető volt új, hamarosan megjelenő, Radeon 9500 alapú termékük többé-kevésbé részletes specifikáció-listája. Eszerint az Evil Commando X Radeon 9500 64 MB DDR SDRAM-mal érkezik, a kártya órajele pedig 275/550 MHz (GPU / DDR RAM). Azt persze visszavonjuk, hogy az ATi ne örülne az ilyen "szivárgó marketingnek"... weboldalak garmadája lelkesedik a hír hallattán (lásd PROHARDVER!), így a még be sem jelentett termék már jó előre megkapja a hírverést, ami neki jár... az ATi szerint.

A kártya 128 bites memóriabuszt cipel, ami -- ugye -- fele a Radeon 9700 256 bit széles megoldásának. A maximális memória-sávszélesség így a felére csökken! Gyanítható, hogy az ATi nem a drágább tokozású BGA memóriachipeket választja, így a Radeon 9500-as kártyák még a régi nyákokon, a régi RAM-okkal készülnek.

Ami érdekes, hogy ezen hír szerint a Radeon 9500 mégis DirectX 9 kompatibilis lesz, ellentmondva ezzel a pár napja publikált, hasonló témájú spekulációknak. Az igazság kiderül, addig maradnak a pontosabb/pontatlanabb információmorzsákon alapuló találgatások, "elemzések".

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés