Hirdetés

(D)el(l)pusztíthatatlan

Egy tanulmány szerint a notebookok meghibásodásainak 34%-át a ráfröccsenő víz vagy lehullott ételmaradék okozza, de 28%-os arányban szerepel a "halál okaként" a gépek leejtése, sőt 13%-ban a károsodást az okozza, hogy a feldühödött felhasználó a notebookon tölti ki a mérgét. A Dell olyan új laptopot készített ezek kiküszöbölésére, amelyhez speciális anyagokat is felhasználtak. A Latitude E6400 XFR váza egy PR481-es jelzésű anyagból készült, ami kétszer erősebb a magnéziumból gyártottaknál, és rendkívül ellenálló a szélsőséges hőmérséklettel, illetve a ráfröccsenő vízzel szemben is. A végeredmény egy olyan mobil eszköz lett, ami 13 katonai előírásnak (MIL STD 810F) is megfelel, beleértve az extrém hőmérsékletek elviselésének képességét, a leejtés elleni védelmet, a vízhatlanságot, sőt kisebb robbanásokat is épségben átvészelhet.

Dell Latitude E6400 XFR
Dell Latitude E6400 XFR

A 14,1 hüvelykes 1280x800 pixeles felbontású megjelenítő különösen nagy fényerővel rendelkezik, így napsütésben is jól olvasható marad. Meghajtásáról a chipsetbe épített Intel GMA X3100 grafikus processzor gondoskodik, de rendelhető hozzá egy különálló, 256 MB saját memóriával szerelt NVIDIA Quadro NVS 160M kártya is. A 2,2 GHz-es, T7500-as Core 2 Duo processzor mellé maximum 4 GB-nyi DDR2-es memóriát lehet társítani. Adattárolásra egy 1,8 hüvelykes, rázkódás elleni védelemmel is ellátott, 80 GB-os merevlemez került bele, ami igény esetén Solid State meghajtóra is cserélhető. Az optikai egység többféle lehet, az egyszerűbb CD-olvasótól kezdve a kétrétegű lemezekkel is megbirkózó DVD-íróig szinte  minden szerepel a kínálatban, sőt floppy meghajtó is kérhető hozzá.

A 353 x 259 x 66 mm méretű és 4 kg tömegű notebook alapkiépítésben egy hatcellás akkumulátorral rendelkezik, amit egy további – szintén hatcellás – teleppel is ki lehet egészíteni. Mindkettő támogatja az ExpressCharge technológiát, így az átlagosnál rövidebb idő alatt feltölthetők. A hálózatokhoz való csatlakozáshoz egy Gigabit Ethernet áll rendelkezésre, a vezeték nélküli modulok többfélék is lehetnek, az egyszerűbbektől a 802.11 n szabványt támogatókig bezáróan, emellett Bluetooth egység is rendelhető hozzá. A külső behatások elleni védelem mellett a Latitude E6400 XFR beépített TPM chipet, ujjlenyomat- és Smart Card olvasót is tartalmaz. A készülék árát a képességeihez mérten szabták meg, a legegyszerűbb kivitel 4299 dollárba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés