Hirdetés

Decemberben jön az Oculus Touch

Nem lesz olcsó a Rifthez külön megvásárolható virtuális valóság kontroller.

Bár nálunk még nem kapható, néhány hónapja már piacon van az Oculus Rift virtuális headsetje. Kezdetben a statikusabb VR élményre fókuszáltak az Oculusnál, ezért nem kínáltak azonnal virtuális valóságban navigáláshoz, tevékenykedéshez való kontrollert, bár régóta tudni lehet, hogy készülnek ilyennel is. A nemrégiben megtartott Oculus Connect eseményen végre megtudhattuk, hogy mikor és milyen áron jön a Touch elnevezésű vezérlő, továbbá kiderültek újabb technikai részletek is.


[+]

Az eszköz olyan, mintha egy konzolos gamepadet középen kettétörtek volna, így adtak önálló szabadságot mindkét kezünknek. Oldalanként öt-öt gombot és egy-egy analóg kart kapunk, ezen felül többtengelyes mozgásérzékelő is van a Touch-ban. A Rift rendszer infra LED-ekre alapozza a felhasználó pozíciójának követését, amikből nemcsak a headsetre, hanem az új vezérlőre is került szép számmal. Az eszköznek futurisztikus megjelenést kölcsönző körívre tették őket. Ahhoz, hogy kellő pontossággal érzékelni tudják a komponensek pozícióját, a headsethez adott Constellation infrta kamerából kell még egy, amit a Touch dobozában találunk.


[+]

Sajnos a Rift még két kamerával sem tud elég nagy teret lefedni ahhoz, hogy a HTC Vive megoldásához hasonlóan, teljes szobaszintű, tehát a virtuális térben néhány lépést és korlátlan hadonászást megengedő élményt biztosítson, ehhez szükség lesz legalább még egy kamerára. Mindemellett azt is nehéz megmondani, hogy az alapvetően egy kamerával és a headsettel számoló Riftnél mennyire használják majd ki a játékok az opcionális Touch vezérlőt a második kamerával, a szobaszintű élményhez szükséges harmadik kameráról nem is beszélve. Egyelőre az Oculus harmincöt Touch támogatást élvező játék érkezését erősítette meg.

És tudjuk az árazást is. A Touch kontroller hétfőtől lesz előrendelhető 199 dolláros áron, de csak december 6-án kezdik meg a szállítását. A két vezérlő és a kamera mellé adják a VR Sports Challenge és a The Unspoken játékokat. Az alapból 599 dolláros Rift headsettel együtt 798 dollárért kínálják a készletet, tehát nincs csomag kedvezmény, így a teljes Rift szett ára utolérte a HTC Vive árát. Ráadásul a Vive ezzel már szobaszintű VR-t biztosít, a Riftnél ehhez kell még egy 79 dolláros kamera.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés