Hirdetés

Cseles megoldásokkal érkezik a SilverStone új SUGO-ja

Heteken belül az üzletekbe kerülhet a SilverStone mini-PC-khez fejlesztett számítógépház-családjának új tagja, a SUGO SG03. A bizonyos szempontból formabontó újdonságot már januárban, a CES alkalmával bemutatta a gyártó, a sorozatgyártás azonban csak most kezdődött, a kisméretű, ugyanakkor erős mini számítógépekért rajongó vásárlók így legkorábban május elején juthatnak hozzá a házhoz.

Az alumíniumból készült, microATX formátumú alaplapokat fogadó SilverStone SUGO SG03-at úgy alakította ki a gyártó, hogy az apró és pillekönnyű; mindössze 20 x 36 x 31 centiméteres és 3,5 kilogrammos házba komoly hűtést igénylő, nagy teljesítményű alkatrészeket is be lehessen építeni a túlhevülés kockázata nélkül. A SilverStone mindennek érdekében változtatott a tápegység elhelyezésén, mely nem a ház tetejébe, hanem a ház oldalához, az alaplap síkjával párhuzamosan kerül rögzítésre. A nagyobb, 12 centiméteres oldalméretű ventilátorokkal ellátott tápegységek így a videokártyák közvetlen közeléből szívják el a meleg levegőt – a SilverStone szerint ez a megoldás olyannyira hatékony, hogy akár nagyobb teljesítményű kétkártyás rendszereket is megfelelően lehet vele hűteni.

A levegőutánpótlást alapesetben egy, az előlap mögé elhelyezett, 12 centiméteres, 1200 fordulat/perces üzem mellett 21 dB(A) zajszinttel dolgozó ventilátor biztosítja, mely szükség esetén egy további, szintén az előlapra szerelt 12 centiméteres légkavaróval toldható meg. A SUGO SG03 eleje így gyakorlatilag egyetlen szellőzőrostélyból áll, a fronton csak egy-egy 5,25 hüvelykes és 3,5 hüvelykes egységnek jut hely (a ház belsejébe maximum két merevlemezt lehet szerelni). Az előlap egyik oldalán – egy diszkrét, kihajtható takarólemez mögött – azért a tervezők szorítottak még helyet két USB kapunak, egy FireWire portnak és a hangrendszer két csatlakozójának is.

A SilverStone SUGO SG03 ezüst és fekete színben kerül az üzletekbe, a ház javasolt fogyasztói ára tápegység nélkül várhatóan 129 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés