Hirdetés

Speciális SilverStone ház forrófejű videokártyákhoz

Új, prémium kategóriás számítógépházzal készül a legújabb, leggyorsabb GeForce videokártyák érkezésére a SilverStone. A letisztult vonalvezetésű, teljesen szögletes Temjin TJ9 az igényesebb gépépítők új kedvence lehet, ráadásul az újdonság nem csak makulátlan kidolgozásával és könnyű szerelhetőségével próbál hódítani, de hűtési rendszere is jóval az átlag feletti hatékonysággal dolgozik.

A SilverStone TJ9 így elsősorban a csúcskategóriás, maximális teljesítmény elérésére kihegyezett konfigurációk háza lehet – ezeknél a házilag összeépített PC-knél gyakorta jelent problémát a melegedő komponensek, elsősorban a csúcskategóriás videokártyák megfelelő hűtése. A SilverStone erre egy egészen újszerű, máshol eddig nem látott megoldást alkalmaz: a hideg levegőt egy 12 centiméteres ventilátor oldalról, közvetlenül a merevlemezház mögül szívja be a házba. Az így érkező friss levegőt a ventilátor közvetlenül a legforróbb komponensekre, azaz a videokártyára vagy videokártyákra fújja – ezzel a gyártó szerint hatékonyabb hűtést megvalósítva, mint a merevlemez elé szerelt légkavaróval rendelkező keresztszellőztető megoldások.

A TJ9-be ettől függetlenül a merevlemezek elé is kerülhet opcionálisan egy 12 cm-es ventilátor, csakúgy, mint a ház felső borítására (utóbbira két légkavarót is lehet szerelni). A GPU-kat szellőztető oldalsó légbeszívó mellett szériatartozék a hátsó takarólemezre szerelt, kifelé fújó ventilátor is, ezek maximum 1200 fordulat/percen járnak és 21 dB(A) zajszinten dolgoznak.

Az alumíniumból készült házba SSI, Extended ATX, ATX és microATX formátumú alaplapok építhetők (az alaplapot és a kártyákat tartó panel fiókszerűen kihúzható), a TJ9 összesen négy 5,25 hüvelykes és hét 3,5 hüvelykes egységet fogad (utóbbiból maximum hat lehet beépített merevlemez). A TJ9 tetején egy felnyitható ajtó mögött két USB kapu, egy FireWire port, valamint mikrofonbemenet és fülhallgató-kimenet rejtőzik.

A 210 x 525 x 605 milliméteres befoglaló méretekkel rendelkező SilverStone TJ9 ezüst és fekete színben kerül forgalomba a jövő héttől. A házak nettó 260 eurós ajánlott fogyasztói ára legalább 80-85 000 forintos itthoni árcédulát feltételez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés