Hirdetés

Csak a Sony noteszgépeiben nem veszélyesek a Sony akkui

A Toshiba képviselői múlt héten bejelentették, hogy csatlakoznak a Dell notebookjai kapcsán felszínre került visszahívási folyamathoz. Így lényegében alig maradt idő, hogy a fogyasztók megemésszék azt, hogy egy újabb gyártó (a Lenovo) rendeli vissza a potenciálisan tűzveszélyes akkumulátorokat, már itt az újabb visszahívási ügy: a Toshiba sem vállalja, hogy gépeiben olyan akkuk maradjanak, melyek veszélyeztetik a felhasználókat. A japán cég összesen 830 000 darab Sony által gyártott akkumulátort hív vissza.

A cég hivatalosan még nem jelentette be, hogy mely modelleket érinti a visszahívás, de sajtóértesülélek a következő termékeket veszik számba: Satellite T10, T11, T12, T20, A50; Tecra M3, M4, M5, M7, S3; Portege S100, M300, M400, M500; Dynabook SS LX, L10, L11, M10, M11, M35, MX, MXW; Dynabook R10; Dynabook TX/2, TX/3, TX4; Qosmio G30, F30.


A Sony akkumulátorait érintő visszahívási akcióhoz a Toshiba után nem sokkal a Fujitsu Siemens is csatlakozott, s ígéreteikhez híven pénteken közzétették azon géptípusok listáját, melyekben olyan Sony által gyártott akkumulátor van, melyet biztonsági okból visszahívnak. A vállalat közleménye szerint azért csatlakoznak a programhoz, mert – bár eltúlzottnak tartják a lehetséges veszélyek emlegetését – minden vásárlójuknak lehetőséget akarnak adni arra, hogy ingyenesen kicserélhesse akkumulátorát, ha megrendült a belé vetett bizalma. A csere feltételeiről és részleteiről a Sony és a Fujitsu Siemens jelenleg is folytatja az egyeztetéseket.


Azóta történt

Előzmények

Hirdetés