Hirdetés

Íme, a Corsair első inverz belsejű háza, a Carbide 600Q és 600C

Nem a Corsair az első, aki kitalálta, hogy a legfeljebb EATX méretszabványú alaplapot és a hozzá kapcsolt kártyákat fordítva pakolja bele egy házba, de a minimalista külsejű, acélból készített, műanyagot nélkülöző Carbide 600Q és 600C az elsők a gyártó kínálatában, ahol meglépték ezt a fajta kialakítást. Most nem tisztünk ennek hasznát boncolgatni, helyette inkább a két ház tudására koncentrálnánk, melyek között egyetlen különbség van. Ez az oldallap, ami a 600C esetében egy méretes, zsanéron függő, átlátszó darab, a 600Q-nál viszont hagyományos teli oldallapot használtak, emellett zajcsillapító anyagot is alkalmaztak, amiből jutott az ominózus oldallapra, illetve az előlap mögé és a ház tetejére is.

Corsair Carbide 600Q és Corsair 600C Corsair Carbide 600Q és Corsair 600C
Corsair Carbide 600Q és Corsair 600C [+]

Alapvetően mindkét háznál fontos a halk működés, aminek kulcspontja a halk szellőzés. Alapból három darab 140 milliméteres ventilátort (AF140L) mellékelnek a házakhoz, ebből kettő az előlap mögött, a harmadik pedig a ház hátulján található, de további két 140 milliméteres vagy három darab 120 milliméteres kerülhet a ház aljára. Természetesen a befúvó oldalakon mosható porszűrő foglal helyet, illetve háromsebességű ventilátorvezérlőt is kapunk. A vízhűtés kedvelői is megtalálják a számításukat, ugyanis alul, elöl és hátul egyaránt elfér egy-egy radiátor.

Corsair Carbide 600Q és Corsair 600C Corsair Carbide 600Q és Corsair 600C
Corsair Carbide 600Q és Corsair 600C [+]

Ami a meghajtóhelyeket illeti, az előlapi ajtó mögött két 5,25"-es egységnek szorítottak helyet, amelyek felül, a tápegységgel és a 3,5"-es tárolók számára fenntartott kettő rekesszel együtt egy légtérben helyezkednek el. A 2,5"-es SSD-k és HDD-k számára három helyet biztosítottak a tervezők a szerelőnyílásokban és kábelvezető csatornákban gazdag alaplaptálca hátoldalán. A helyre nem lesz panasz, CPU-hűtőből 200 milliméter magas, VGA-ból 368 milliméter, tápból pedig 210 milliméter hosszú darabok fogadására készítették fel a friss Carbide kasztnikat.


[+]

Az előlapi I/O csatlakozók most inkább fedőlapi csatlakozók, amit két USB 3.0, két USB 2.0, két 3,5 mm-es jack aljzat alkot, illetve az említett ventilátorvezérlő kapcsolója, valamint a power és reset gombok is itt találhatók.

A Corsair Carbide 600Q és 600C házak 150 dollárba kerülnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés