Hirdetés

Új Cooler Master ház az üveghegy lábainál

Örvendezhetnek a panoráma házak szerelmesei, a tajvani gyártó bemutatja a MasterCase H500M-et.

Kifejezetten egyedi megoldás érkezett a prémium számítógépházak piacára a Cooler Mastertől: a MasterCase H500M a hobbiépítőket célozza meg leginkább - illetve bárkit, akinek a dizájn mellett fontos a megfelelő szellőzés és a gépépítés szabadsága is.


[+]

A két oldalsó, illetve a felső takarólemez edzett üvegből készült, előlapként pedig vagy egy szintén üvegből kreált panelt, vagy egy perforált lemezes megoldást választhatunk. A döntésen nem kell túl sokat rágódnunk majd a kasszánál ácsorogva, hiszen vásárláskor mindkettőt megkapjuk tartozékként, amiért külön piros pont jár.

A ház alapvetően acél konstrukció körülbelül 14,2 kg-os tömeggel, hossza 544, szélessége 248, magassága pedig 546 mm. Elöl két, 800 rpm-es, 20 cm átmérőjű és RGB LED-ekkel is felszerelt ventilátor kapott helyet, melyeket a dobozban megbúvó, számos beállítást már alapból tartalmazó ARGB kontroller segítségével vezérelhetünk. A 7 bővítőhely magába foglaló hátulsó részlegen gyárilag egy 1200-as percenkénti fordulaton üzemelő, 14 cm-es venti teljesít őrszolgálatot.


[+]

A belső tér kellőképpen tágas, így akár egy csúcskonfigot is belepasszinthatunk minden különösebb harc nélkül. A támogatott alaplap formátumok: Mini-ITX, microATX, ATX, és E-ATX, egészen 12" x 10,7"-es méretig. A számos (igény esetén eltávolítható) takarólemez és a kiforrott kábelmenedzsment biztosítja majd számunkra, hogy katonás rend és zavartalan légáramlás uralkodjon gépünk belsejében, miközben még vízhűtés beépítésére is nyílik módunk: maximum két 360 mm-es radiátort tehetünk bele, egyet a felső keretbe, egyet pedig az előlapi panel mögé. Ha még ez sem volna elegendő, hátra is rakhatunk egy 120 vagy 140 mm-es példányt.

Az eltávolítható takarólemezek, szám szerint kilenc.
Az eltávolítható takarólemezek, szám szerint kilenc. [+]

A léghűtést választók sem csalódnak majd, hiszen számukra is hasonló módon nagylelkű a bővítési lehetőségek tárháza: felülre három 120 mm-es vagy két 140/200 mm-es, előre három 120/140 mm-es vagy két 200 mm-es légkavarót applikálhatunk (ez utóbbit ugye megkapjuk gyárilag is), hátulra pedig egy 120 mm-es darabot helyezhetünk el (vagy bent hagyhatjuk a már alapból is ott található 140 mm-est). A processzorhűtő magassága legfeljebb 190 mm lehet, ami több mint elég. A szabvány ATX tápegység helye alulra került, ahol is 200 mm szabad tér áll a rendelkezésünkre; még azt is eldönthetjük egy takarólemez segítségével, hogy közszemlére tesszük-e vagy sem.

Egy robbantott ábra, amivel remekül lajstromba vehetjük a ház alkotóelemeit.
Egy robbantott ábra, amivel remekül lajstromba vehetjük a ház alkotóelemeit [+]

A tervezőmérnökök gondoltak a csúcs VGA-kat használó vásárlókra is: a H500M-be maximum 412 mm hosszúságú grafikus kártya fér, és extraként még egy, a sokszor kifejezetten nehézsúlyú kártyát megtámasztó, állítható kart is mellékelnek, aki pedig szeretné, függőleges síkban is beszerelheti videokártyáját az üveg oldalpanel mögé.

Az 5,25"-es keretbe illeszkedő meghajtókat mellőznünk kell, ellenben 2,5"-es háttértárakból hatot, 3,5"-esekből pedig kettőt építhetünk be. Ha úgy hozta a sors, hogy nincs szükségünk a 3,5"-es keretre, ide újabb két 2,5"-es meghajtót szerelhetünk be. A felső I/O panelen USB 3.1 Type-C konnektorból egyet, míg USB 3.0 Type-A-ból négyet találhatunk rajta a már jól megszokott hangcsatlakozók mellett.

Aktivált RGB esetén így fest majd az asztalon.
Aktivált RGB esetén így fest majd az asztalon. [+]

A tervek szerint a H500M június közepétől válik elérhetővé az európai kiskereskedők polcain, a fogyasztói ár pedig 66 900 forint környékén alakul majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés