Hirdetés

Cooler Master CM 690 II Advanced – na még egyszer!

A Cooler Master CM 690 II Advanced, csak úgy mint a széria többi tagja, világszerte és idehaza is közkedvelt házak. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a felhasználói visszajelzéseket figyelembe véve a gyártó újabb variáns érkezését jelentette be Cooler Master CM 690 II Advanced USB 3.0 néven. Az oldal hasábjain úgy másfél évvel ezelőtt kimerítő tesztben elemeztük a CM 690 II továbbfejlesztett változatát, mely vizsgálódás „AJÁNLOTT” plecsnivel zárult. Mivel az elődről hír és teszt is készült, a részletes bemutatás helyett inkább a különbségekre helyezzük a hangsúlyt!


[+]

Kívülről a legszembetűnőbb változás az I/O panelt érte. A kényelmes használat érdekében kicsit átrendezték a csatlakozókat és gombokat, de ami ennél is fontosabb, hogy az eSATA aljzatot két USB 3.0 portra cserélték. Az eSATA elhagyását akár veszteségnek is elkönyvelhetnénk, de a ház tetején lévő SATA dokkoló birtokában ez nem túl nagy érvágás. Összesen 10 ventilátorhelyével mindig is a legszellősebb tornyok közé tartozott, amit a Cooler Master most egy ritkább szövésű védőhálóval fejelt meg, hogy még könnyebben lélegezzen a rendszer.

Az oldallapot lepattintva nem könnyű felfedezni a fejlődés nyomait, összesen két lényegi módosítás történt. Először is alaposan kiszélesítették az alaplaptálcán lévő szerelőablakot, hogy kényelmesebben hozzá lehessen férni a processzor foglalat hátához, másodszor pedig az alaplap körüli kábelbújtató nyílások gumitakarókat kaptak, így a kábeldzsungel rendezése valamivel esztétikusabban megoldható. A Cooler Master CM 690 II Advanced USB 3.0 vételára 99,94 euró, hazai megjelenése november 28-án várható.

A történethez még hozzátartozik, hogy az ázsiai piacon Cooler Master CM 690 II Plus név alatt is indul egy modell, ami csupán egyetlen USB 3.0 portot visel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés