Hirdetés

Computex 2023: komoly hűtések az Enermaxnál

A Liqtech TR4 II az első olyan vízhűtés, amire az Intel is rábólintott a Sapphire Rapids CPU-k kapcsán.

Igencsak izmos kompakt vízhűtéseket hozott a Computexre az Enermax. Ezek közül is az első helyen a Liqtech TR4 II új változata áll, amelyről korábban már írtunk is, de most élőben is megcsodálhattuk. Ezt a modellt a gyártó W-3400 és W-2400 sorozatú Xeonokhoz és Threadripper Pro illetve EPYC processzorokhoz ajánlja, ennek megfelelően LGA4677-hez és sWRX8/sTRX4/TR4/SP3 foglalatokhoz kapunk szereléket vele. A hivatalos adatok szerint a 360 mm-es radiátorral szerelt hűtés 500 wattos TDP-ig jó, de a cég képviselője elárulta (és demonstrálta), hogy rövid ideig 700 watt feletti teljesítménnyel is elbír.


[+]

A demonstrációban résztvevő konfiguráció érdekessége még az IMAX 5000 nyitott gépház, mely alumíniumblokkokból „legózható” össze, és szükség esetén E-ATX alaplapok fogadására is képes. Azon túl, hogy segítségével egy igen feltűnő munkaállomást dobhatunk össze, nem sok mindent tudtak elárulni a standon, így áráról és megjelenési dátumáról sem mondtak semmit.


[+]

Áttérve az átlagos felhasználókra szabott vízhűtésekre, új modell lesz a Liqmax Flow és Flow SR. Az előbbi 240, 360 és 420, az utóbbi pedig 120, 240 illetve 360 mm-es radiátorokkal érkezik, mely a „sima” változat esetében ráadásul 38 mm vastag lesz, így valószínűleg a hűtési teljesítményben nem lesz hiba. A rendszer lelke a Dual Chamber Xtreme pumpa új verziója, mely állítólag 30 százalékkal magasabb statikus nyomást és 20 százalékkal nagyobb térfogatáramot biztosít.


[+]

A Liqmax család további érdekessége, hogy a hűtőblokk tetején egy 60 mm-es (RGB-s LED-ekkel felszerelt) ventilátor is található, mely a memória, a VRM modulok, és általánosságban a foglalat környékének hűtéséhez járul hozza.


[+]

Aki az RGB-s díszítés helyett inkább plusz információkat szeretne leolvasni a hűtőblokkról, annak a Liqmax LCD verziót tudja majd kínálni az Enermax.

A léghűtéseknél az alacsony magasságú top-flow megoldást keresőknek készül az ETD-N40, mely egy mindössze 42 mm magas, 120 mm-es ventilátort és négy hővezető csövet használó megoldás, a legújabb AMD és Intel processzorokhoz.


[+]

Nagyobb teljesítményt kínál az ETS-T51 Illumax a maga 5 darab hővezető csövével és klasszikus álló bordázatával. A légáramlásról egy 12 cm-es, Silent Flow RGB ventilátor gondoskodik, a bordák tetejére pedig egy szintén RGB világítással rendelkező műanyag lezáró elem került.


[+]

Előzmények

Hirdetés