Hirdetés

Kompakt Enermax vízhűtés Intel Sapphire Rapids processzorokhoz

A gyártó fél kilowattig kompetens, AMD Threadripperekhez/EPYC-ekhez szánt megoldása kap bónusz szereléket.

Az Enermax egy már piacon lévő kompakt vízhűtését, a 360 mm-es alumínium radiátorral érkező LiqTech TR4 II-t frissítette fel kicsit, hogy az az AMD TR4, sTRX4, sWRX8, illetve SP3 tokozások mellett felszerelhető legyen a nemrég megjelent, Intel LGA 4677 foglalattal rendelkező Xeon W-2400, valamint W-3400 CPU-kra is.


[+]

A termékoldal szerint 500 wattos TDP-ig bevehető konstrukció blokkjának réz kontaktfelülete teljes egészében fedi a vörös és kék oldal HEDT platformjainak IHS-ét, kerámiacsapágyas EF1 pumpája pedig óránként 450 liter folyadék megmozgatására képes. A lamellákon szolgálatot teljesítő, 120 mm-es ventilátorok forgási sebességét 500-2300 rpm között szabályozhatjuk, miközben 102,17 cfm-ben (173,59 m³/h-ban) tetőző légszállításukhoz 6,28 mmH2O statikus nyomás és 28 dB-es zajterhelés párosul. A mágneses "twister" csapágyas légkavarók sztenderd 25 mm-es vastagságú kereteinek sarkaiban rezgéselnyelő gumibetétek találhatók, a fonott harisnyás PA gumicsövezés pedig 400 mm hosszú.


[+]

A 3000 rpm-es pumpa/blokk kupakjáról természetesen nem maradhatott le az RGB világítás sem, amelyet a tartozékként megkapott, tíz effektet támogató kontrolleren kívül 5 voltos ASUS Aura Sync, MSI Mystic Light Sync, Gigabyte RGB Fusion 2.0 és Razer Chroma RGB technológiákkal címezhetünk. A március folyamán debütáló csomaghoz Dow Corning TC-5121C hővezető pasztát mellékelnek. A leendő vételárat egyelőre nem közölték, de az új Xeonokkal nem kompatibilis verzióból kiindulva honi viszonylatban 80 000 forint körüli összegre számítunk, viszont azok, akiknek már birtokában van egy ilyen hűtés, külön is megvásárolhatják majd az inteles szereléket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés