Hirdetés

Computex 2016: a Zotac mobil VR-t és GeForce GTX 1080-akat mutatott be

Szinte mindenhol nyomatták a VR-t, de sehol máshol nem találkoztunk ehhez fogható, hátizsákos VR megoldással.

A Zotac nem árasztottak el minket új termék inputtal a 2016-os Computexen, de ami volt, az nagyot ütött. A Magnus EN980 egy mini PC, amit a Zotac talált ki, azonban nagyon eltér a mezőny többi tagjától. Skylake Core i5-6400 processzora és a névadó GTX 980 alkalmassá teszi a VR megfelelő futtatására, mondhatni "VR Ready".

Mobil VR a Zotacnál
Mobil VR a Zotacnál [+]

A sima verzióba nekünk kell a DDR3L SODIMM modulokat (max. 16 GB-ig együttesen) belerakodnunk, és a háttértárról is nekünk kell gondoskodni, míg a PLUS változattal már dolgunk sincs a telepítésen túl, tartalmazza ezeket 8 GB RAM, 120 GB SSD formájában. Ez eddig még teljesen átlagos, azonban a Zotac mini PC-je vízhűtőrendszert is kapott. Ha ez sem lenne elég, akkor eláruljuk, hogy csatlakoztatható hozzá egy külső akku, amivel kb. két óráig képes működni. Csapjuk be az egészet egy hátizsákba, és már indulhat is a VR, póráz nélkül.


Csak be kell tenni a hátizsákba feltöltött akkuval, és mehet is a VR-móka. Felül a prototípus, a végleges változat és a kimenetei, alul a használata. Csak be kell tenni a hátizsákba feltöltött akkuval, és mehet is a VR-móka. Felül a prototípus, a végleges változat és a kimenetei, alul a használata. Csak be kell tenni a hátizsákba feltöltött akkuval, és mehet is a VR-móka. Felül a prototípus, a végleges változat és a kimenetei, alul a használata. Csak be kell tenni a hátizsákba feltöltött akkuval, és mehet is a VR-móka. Felül a prototípus, a végleges változat és a kimenetei, alul a használata.
Csak be kell tenni a hátizsákba feltöltött akkuval, és mehet is a VR-móka.
Felül a prototípus, a végleges változat és a kimenetei, alul a használata.
[+]

Arról nincs információnk, hogy mennyire melegedett fel a tesztkészülék az üzem során, de a kivetítést hosszabban szemlélve sem akadt a kép, csökkent le az FPS. Az tehát biztosra vehető, hogy sem a processzornak, sem a VGA-nak nem volt melege, mert akkor órajelcsökkentéssel reagált volna, és szaggatás az eredmény. A Magnus EN980 mini PC-ről egyébként adtunk már hírt, a részletesebb specifikációkat ott, és a galériában az adatlapon mindenki megtalálja. Élőben működni azonban először láttuk.

Zotac GTX 1080 AMP és AMP Extreme Zotac GTX 1080 AMP és AMP Extreme
Zotac GTX 1080 AMP és AMP Extreme [+]

A referencia GTX 1080 Founder Edition-t is elhozták, azonban annak csak a doboza lett volna a többitől eltérő, kiállítva viszont csak a kártya volt. Sokkal több értelme volt lencsevégre kapnunk a fenti két fenevadat, az AMP és az AMP Extreme változatot az új NVIDIA üdvöskéből. Mindkettő egyedi tervezésű nyomtatott áramkört kapott, rendelkezik hátlappal, és a Spectra lighting nevű funkcióval. Utóbbinál természetesen a színeket és a világítás jellegét is testreszabhatjuk. A nagyobbik, három ventilátoros AMP Extreme a ventilátorok számán felül órajelében is nagyobb magasságokba kúszik majd fel, de az órajelek egyelőre nem publikusak.

Zotac Pascal ArcticStorm vízhűtés és egy mod vele, az adatlapok a galériában találhatók Zotac Pascal ArcticStorm vízhűtés és egy mod vele, az adatlapok a galériában találhatók
Zotac Pascal ArcticStorm vízhűtés és egy mod vele, az adatlapok a galériában találhatók [+]

Jó hír, hogy a ventilátorát mindkét modell leállítja üresjáratban. Azonban terhelve a leghalkabb a szintén Spectra lightinggel felvértezett vízhűtőblokkal ellátott változat. A Zotac Pascal ArcticStorm teljes kártyát befedő hűtője a kiállításon önálló termékként szerepelt, azonban nem lenne meglepő, ha VGA mellé, illetve rászerelve is értékesítésre kerülne a későbbiekben. Ha nem is így volna, a meglevő vízhűtőrendszerekbe a szabványos negyedhüvelykes (G1/4) menetes csatlakozóval köthető be. Egy látványos mod mindenesetre máris épült ennek felhasználásával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés