Hirdetés

Computex 2017: egybegépek, notebookok és alaplapok az AMD standján

Rengeteg új alaplap, notebook és asztali konfiguráció számos gyártótól.

A Computexen az AMD előadása után meglátogattuk a cég standját, így egy nagyobb képcsokorral tudunk szolgálni a bemutatott termékek tekintetében.

A legnagyobb figyelmet egyértelműen a Dell és az ASUS, előadás közben is bemutatott megoldásai kapták, ugyanis a Dell XPS 27 All-In-One és az ASUS ROG GL702GC a maga kategóriájában páratlanok, konkrétan az első nyolcmagos versenyzőknek számítanak. Az előadás óta kiderült, hogy mindkét gép a Ryzen 7 1700-as processzort kapja és mellé a Radeon RX 580-as MXM modul társítható. Utóbbiról lesz szó később, de előjáróban annyit, hogy ennek a terméknek a gyártó szabhatja meg a TDP keretét, és az ASUS notebookjában 65 wattra van konfigurálva, viszont a Dell egybegépével kapcsolatban ilyen információval nem tudunk szolgálni, valószínűleg a helyhez kötöttsége, illetve a méretesebb hűtés lehetősége miatt nagyobb lesz majd a fogyasztása. A két termék egyébként széles skálán konfigurálható a memória és az adattároló tekintetében, de ez megszokottnak számít.

ASUS ROG GL702GC és Dell XPS 27 - az első nyolcmagos notebook és egybegép ASUS ROG GL702GC és Dell XPS 27 - az első nyolcmagos notebook és egybegép
ASUS ROG GL702GC és Dell XPS 27 - az első nyolcmagos notebook és egybegép (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Dell még további két terméket vitt a standra, név szerint az Inspiron 5000 24 All-In-One-t, illetve a Inspiron Gaming 15 notebookot. Mindkettőben egy Bristol Ridge lapkára épülő APU volt (A12-9800E az egybegépben és FX-9830P a notebookba), ami mellett egy Radeon RX 560 dolgozott. A vállalat ennél jóval több AMD-s gépet mutatott be, amivel egy külön hír foglalkozik majd.

Dell Inspiron 5000 24 All-In-One és Inspiron Gaming 15 notebook Dell Inspiron 5000 24 All-In-One és Inspiron Gaming 15 notebook
Dell Inspiron 5000 24 All-In-One és Inspiron Gaming 15 notebook (forrás: PROHARDVER!) [+]

Az Acer egy notebookot és egy asztali konfigurációt helyezett ki az AMD standján. Előbbiben 7. generációs, vagy Bristol Ridge lapkára épülő APU dolgozhat egy Radeon RX 550 mellett. Egészen pontosan az AMD FX-9830P a lehetséges legjobb választás itt, de persze kérhető olcsóbb processzorral is a rendszer. Az asztali modellben már AMD Ryzen 7 1700X működött, ami csak az egyik lehetőséges választás a többi Ryzen opció közül, míg a VGA szerepét egy Radeon RX 480 töltötte be, de itt is lehetőség van más grafikus vezérlőt igényelni.

Az Acer asztali konfigurációja, illetve maga az Acer VX Nitro 5 Az Acer asztali konfigurációja, illetve maga az Acer VX Nitro 5 Az Acer asztali konfigurációja, illetve maga az Acer VX Nitro 5
Az Acer asztali konfigurációja, illetve maga az Acer VX Nitro 5 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A HP egy notebookot és egy hajlított kijelzővel rendelkező egybegépet vitt a standra. Az Envy x360 és az Envy 34 igazából már elérhető modellek, tehát egyik esetben sem beszélhetünk újdonságról.

HP Envy x360 és Envy 34 HP Envy x360 és Envy 34
HP Envy x360 és Envy 34 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A végére hagytuk az alaplapokat, amolyan jutalomfalatként, bár a kínálatot látva inkább svédasztalról beszélhetünk. Rengeteg különféle modell került kiállításra, ezek egy része ráadásul annyira új, hogy tegnap lettek először kiállítva. Itt elsődlegesen a Ryzen Threadripper processzorokat fogadó Socket SP3r2 foglalattal szerelt megoldásokra gondolunk.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Kiemelve pár modellt a tömegből, a Computexen elsődlegesen az látszik, hogy a sok méretesebb Ryzen processzorokhoz való alaplap mellett vannak Mini-ITX-es modellek, amelyekről ugyan kevés szó esik, de lehetőséget adnak egészen kis méretű nyolcmagos PC-k építésére.

A Gigabyte és a Biostar Mini-ITX-es Socket AM4-es alaplapja A Gigabyte és a Biostar Mini-ITX-es Socket AM4-es alaplapja
A Gigabyte és a Biostar Mini-ITX-es Socket AM4-es alaplapja (forrás: PROHARDVER!) [+]

Végül jöjjön pár nagyvad, egészen pontosan három darab, brutális méretű foglalattal szerelt X399-es opció.

Egy Gigabyte/Aorus és két ASRock alaplap a Ryzen Threadripperhez Egy Gigabyte/Aorus és két ASRock alaplap a Ryzen Threadripperhez Egy Gigabyte/Aorus és két ASRock alaplap a Ryzen Threadripperhez
Egy Gigabyte/Aorus és két ASRock alaplap a Ryzen Threadripperhez (forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés