Hirdetés

Brutális GeForce GTX 560 Ti kártyával készül a Colorful

Az NVIDIA GeForce GTX 560 Ti elsősorban a felső-középkategóriás piacra nevez, de a Colorful gondolt egy nagyot, és előhúzta a semmiből az iGame GTX 560 Ti Kudan nevű VGA-t, mely nagyjából megőrzi az eredeti sorozat értékeit, és mindezt csúcskategóriás extrákkal egészíti ki. Az újdonság ezzel a piac legdrágább GeForce GTX 560 Ti megoldásává lép majd elő, de kétségtelenül a legjobb is egyben.


[+]

Talán nem meglepő, hogy a termék a GF114-es GPU-t használja, mely 384 CUDA magot illetve 64 textúrázó csatornát tartalmaz. A gyártó a mag-, a shader- és az effektív memória-órajel esetében rendre 820, 1640, illetve 4000 MHz-ről beszél, mely értékek megfelelnek a referenciaparamétereknek, de a kártya kapott egy úgynevezett Turbo BIOS-t is, melyet igény szerint aktiválni lehet, és így az előbbi értékek 900, 1800, valamint 4200 MHz-re változnak. Az extráknak azonban itt még mindig nincs vége, ugyanis a csomag része a Monster BIOS is. Ez csak akkor érhető el, ha a termékhez mellékelt Turbo kitet is felhasználja a vásárló, ami az eredetileg nyolcfázisú tápellátást 12 fázisúra növeli. Ha az apró társkártya illesztése megtörtént, akkor a fentebb részletezett órajelek rendre 1010, 2020, valamint 4500 MHz-re nőnek. Ilyen esetében egyébként a Colorful kiemelten javasolja a mellékelt öt darab Air kit felszerelését, különben az amúgy sem apró, hővezető csövekkel tarkított hűtőbordával, és a három ventilátorral operáló termék zajszintje nagyon megnőhet.

A három kártyahelyet elfoglaló 1 GB-os GDDR5-ös fedélzeti tárral felszerelt VGA hátulján két DVI és egy HDMI interfész található, emellett a Turbo kit helyére WHDI modul vagy tunerkártya is szerelhető, de ezeket a Colorful külön fogja forgalmazni. Az energiaellátást három darab 6 tűs PCI Express konnektor biztosítja. Alapesetben elég csak kettőt használni, de ha a hátoldalon található csatolóba bármilyen modul kerül, akkor a harmadik csatlakozót is izzítani kell. A Turbo kittel elérhető Monster BIOS alkalmazásával a termék fogyasztása 300 watt körül lesz, míg alapértelmezett paraméterek mellett alig kér több energiát egy átlagos GeForce GTX 560 Ti kártyánál.

Nem beszéltünk még a VGA-k esetében újdonságként említhető festőkészletről. Nemrég még azt hittük, hogy lassan elvész a kreativitás ezen a piacon, de az iGame GTX 560 Ti Kudan tervezői – eme remek ötlettel – fityiszt mutatnak minden kétkedőnek. A Colorful nyolc festéket és három ecsetet is mellékel a kártyához, így a felhasználó igény szerint kifestheti a hűtőbordát.


[+]

A Colorful iGame GTX 560 Ti Kudan megjelenésére még idén sor kerül, a várható árazásról azonban semmilyen információ nincs. Tekintve a termék jellegét semmi jóra nem érdemes számítani ezzel kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés