Hirdetés

CoinTerra bányászkártya Bitcoinhoz

A CoinTerra bejelentette a Bitcoin bányászathoz tervezett GSX I jelzésű kártyáját, melyet a PC-k x16-os PCI Express portjába szánnak, és a GoldStrike I-es ASIC dolgozik rajta ugyanazzal a szoftveres alappal, ami a TerraMiner bányagépet hajtja. A kártya legnagyobb előnye úgymond az olcsósága, hiszen 1600 dollárért lesz elérhető, és ehhez 400 gigahash/másodperces teljesítmény tartozik 400 wattos fogyasztás mellett. Ez a népszerű TerraMinert megközelítő hatékonyságot jelent a Bitcoin bányászat során.

CoinTerra GSX I szemléltetés
CoinTerra GSX I szemléltetés

Természetesen 400 wattos hőmennyiséget hatékonyan is kell hűteni, így a kártya része egy előre felszerelt CoolIT DCLC vízhűtő. A megfelelő tápegységről és az alapot kínáló PC-ről a felhasználónak kell gondoskodnia, illetve számolni kell azzal, hogy a termék két 8 tűs PCI Express tápcsatlakozót igényel a működéshez. A GSX I-es bányászkártyán három USB interfész is található, melyek egyrészt a PC-vel való összeköttetésre kellenek, másrészt bővíthetőséget biztosítanak a felhasználó számára.

A CoinTerra az alábbi oldalon veszi fel az előrendeléseket, a termékek kiszállítását pedig júniusban kezdik meg. Valós pénz mellett egyébként lehet Bitcoinnal is fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés