Hirdetés

CM Silencio 550 Limited Edition – profi mod 10 nap alatt

Egy modding alkotás születése általában nem valami gyors folyamat, most mégis egy olyan konfigurációt fogunk bemutatni, mely a munkanapló alapján alig 10 nap alatt készült el. Igaz, azt nem lehet tudni, hogy mekkora előkészület előzte meg az építkezést és a közzétételt, de ha ez alatt csak a minőségi dokumentáció készült volna el, már az is átlagon felüli tempónak számítana. Alain-s legújabb projektjét, a CM Silencio 550 Limited Edition-t nem meglepő módon főleg a Cooler Master segítette. A modder a gyártótól kapta a rendszer alapjául szolgáló Silencio 550-es házat, a Silent PRO Hybrid 1050W tápegységet, a három Sickleflow 120 ventilátort és egy Hyper 612S processzorhűtőt, amely végül nem jutott szerephez, ugyanis vízhűtést kapott a gép, de az MSI is besegített egy Z68A-G45 B3 alaplap és egy 550 GTX Ti videokártya formájában.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A munkálatok szokás szerint a ház alapos megvágásával kezdődött, amire főleg az egyedi vízhűtés miatt volt szükség. A megfelelő nyílások és konzolok kialakítása után következhetett a szétszerelés, mert a váz minden porcikája fehér fényezést kapott. A mod fő attrakciója most is, mint oly sokszor, a vízhűtés, mely érdekessége a ház tetején elhelyezett külső radiátor, az elöl elhelyezett víztartály, és nem utolsósorban a rendszer becsövezése, amely látványos módon nem műanyag tömlőkkel, hanem polírozott, festetlen réz csövekkel történt.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Az előlap is alapos átalakításon esett át, ezért az slot-in rendszerű optikai meghajtó bejárata is a ház tetejére költözött. A bekapcsoló gomb mellől a tisztább összkép érdekében alain-s eltüntette az előlapi kivezetéseket, a lyukakat egyszerűen gittel töltötte fel, majd síkba csiszolta a felületet. A Silencio ajtaja helyett egy szintén fehér, rácsozott panel került az előlap helyére, amely sejtelmes piros megvilágítása igen jól néz ki, azonban az összhatást három darab, szögben találkozó, füstszínű plexi elem fokozza. Az alkotás sikerét jelzi, hogy már félkész állapotában is bekerült a bit-tech.net februári hónap moddere válogatásba.


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net)

Előzmények

Hirdetés