Hirdetés

„Cicergésmentes” GeForce GTX 970-ek érkeznek

Az Overclockers UK bejelentette, hogy sikerült megegyezniük az NVIDIA-val arról, hogy referenciamodellre épülő GeForce GTX 970-et árulhassanak az Egyesült Királyságon belül. Erre azért volt szükség, mert az NVIDIA partnerei által tervezett GeForce GTX 970-es kártyák javarészt eltérnek a referenciától, ugyanakkor a vásárlók egy nagy része ragaszkodna ehhez. Az Overclockers UK azt írja, hogy új GTX 970 garantáltan nem szenved egy úgynevezett coil whine problémától, ami a termék funkcionális működését ugyan nem befolyásolja, de bizonyos terhelés mellett előfordulhat, hogy kellemetlen cicergő hang hallható a gépházból.

Ennek a problémának a forrása minden esetben valamelyik tekercs, de sajnos ez a jelenség nem javítható vagy szűrhető ki egyszerűen a gyártás során. Egyrészt alapvetően jó minőségű alkatrészek szükségesek hozzá, illetve már a tervezés során ügyelni kell a probléma elkerülésére. Mivel sok felhasználó, aki ennyi pénz áldoz VGA-ra, szeretne garantáltan nem cicergő kártyát vásárolni, így az Overclockers UK úgy döntött, hogy az NVIDIA-tól kér segítséget.

A zöldek kizárólag az Overclockers UK számára megengedték, hogy piacra dobják a GeForce GTX 970 referenciamodelljét, ami tulajdonképpen teljesen megegyezik a GeForce GTX 980-nal, csak a BIOS-ban, illetve a lapka tokozásán a szükséges butítások el vannak végezve.

Természetesen garancia nincs rá, hogy ez a termék abszolút hibátlan lesz, de ebben az esetben cserélik. Az viszont biztos, hogy a referenciamodell minőségi alkatrészeket használ, és jól van megtervezve, így sokkal nagy az esélye, hogy nem fog cicergő hangot kiadni. A termék az alábbi oldalon rendelhető meg a készlet erejéig. Különösebb sallangra senki se számítson, a kártya maximum egy díszítés nélküli kartondobozban érkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés