Hirdetés

Holdra szállással demonstrálja a VXGI effektet az NVIDIA

Az NVIDIA még a GeForce GTX 970 és 980 startjával megígérte, hogy később kiadnak egy VXGI effektet prezentáló technikai demonstrációt, amelyről korábban az alábbi oldalon bővebben írtunk.

A vállalat végül tartotta magát az ígéretéhez, így kiadták az Apollo 11 nevű programot, amelyben megfigyelhető ez az újfajta eljárás a globális illumináció megvalósítására. Maga a technika egyelőre nincs teljesen kész, így jelen formájában csak a GeForce GTX 970 és 980 jelzésű VGA-on fut. Ennek az az oka, hogy a programban gépi szinten van lekódolva a rendszer, vagyis konkrétan erre a két hardverre készült a kód, így ha később érkeznek új termékek, akkor a programot ki kell egészíteni az új hardverek támogatásával. Ez később persze nem így lesz, de egyelőre a VXGI effekt nagyon kezdetleges formában van, így másképp, például szabványosan még nem lehet beépíteni egy alkalmazásba.

A technikai demonstráció mögött egy apró történet is van, hiszen az NVIDIA azt elemzi, hogy a Holdra szállás valóban megtörtént-e. Ebben vitába nem szeretnénk részt venni, mindenki ítélje meg maga a saját nézőpontja alapján.

Az Apollo 11 nevű technikai demonstráció az alábbi oldalról tölthető le.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés