Hirdetés

Chaintech Zenith 7NJS: nForce2 deluxe

Az OCworkbench jóvoltából betekintés nyerhetünk a Chaintech nForce2-re épülő alaplapjának képességeiről. A 7NJS két SerialATA + egy UDMA 100/133 IDE RAID 0/1 (Promise SATA RAID vezérlő) csatornával, két ATA133 illesztővel, illetve integrált 6 csatornás CMI audióvezérlővel és LAN interfésszel, valamint S/PDIF digitális kimenettel és USB 2.0 / Firewire portokkal rendelkezik. Az alaplaphoz a Chaintech Apogee szériánál megismert extrák is járnak, így helyet kapott a CBOX-2 előlapi I/O panel, a kerek IDE kábelek, a bőséges szoftver (kivéve a Thiz Linuxot, az nVidia ugyanis nem készült el az nForce2 Linuxos drivereivel!), stb.

A honlap szerkesztői kíváncsiak voltak az alaplap maximális teljesítményére, ezért a tesztek során egy szorzózár nélküli Thorougbred-et és extrém teljesítményű Corsair XMS3200 RAM-okat használtak.


Forrás: www.ocworkbench.com

A teszt érdekessége az, hogy köszönhetően a 200 Mhz-es FSB-nek az nForce2 és AMD Athlon párosnak sikerült túlszárnyalnia a PC800 RDRAM-mal működő P4-es rendszer memóriaátviteli teljesítményét.

A teszt bővebb leírása a itt megtalálható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés