Hirdetés

CES: Shuttle-újdonságok

A Las Vegasban zajló Consumer Electronics Show számos gyártónak lehetőséget ad arra, hogy új termékeikkel megjelenjenek a nagyközönség előtt. Ezzel az alkalommal élt a különböző mini-PC-k széles választékát nyújtó Shuttle, amikor bemutatta két újdonságát, a kategória csúcsát képező SB95P v2 típusú XPC-t, illetve az egyedi formatervezésével a mini PC-k formavilágához igazodó, megújult XP17 TFT-monitort.

A világ első Intel 925XE lapkakészletére épülő mini-PC-je a korábbi SB95P modellt váltja a trónon, melyhez képest a legfőbb újítás a nagyobb, maximum 1066 MHz-es rendszerbusz-sebesség támogatása. A gépbe az elődhöz hasonlóan egy PCI Express x16 felületű grafikus vezérlő és egy PCI Express x1 rendszerű bővítőkártya építhető. A kétcsatornás DDR2-400/533 támogatást, illetve a SATA RAID rendszert szintén a korábbi modelltől örökölte az SB95P v2, mely még ebben a hónapban piacra kerülhet.

A cég másik újdonsága nem a mini-PC-k termékcsaládjába tartozik, ám szorosan köthető hozzájuk; az XP17 ugyanis egy olyan 17 hüvelykes képátlójú LCD-kijelző, amely kialakításában hűen követi az XPC-k stílusjegyeit. A monitor februárban piacra kerülő új változata a korábbi 16 ms helyett immár 8 ms-os válaszidővel jellemezhető, ami azt sugallja, hogy a cég elsődlegesen a játékos kedvű felhasználók kegyeit keresi a gyors TFT-panellel. A fekete és ezüst színben megvásárolható, 500:1 kontrasztarányt nyújtó kijelzőt mindemellett ellátták a cég által szabadalmaztatott, tükröződésmentes TempAR védőréteggel, mely fokozott védelmet nyújt a sérülékeny megjelenítő-felületnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés