Hirdetés

CES: Kártya kártya hátán az MSI-nél

Érdekes videokártya-prototípust kaptak lencsevégre a Tech Report internetes magazin munkatársai a Las Vegasban zajló Consumer Electronics Show MSI standján. A világ legnagyobb videokártya-gyártója első ízben mutatott be olyan megoldást, amellyel az eddig csak noteszgépekben megtalálható, MXM modulokra épített grafikus vezérlők egy hagyományos PC-be is beilleszthetők, akár párosával is.


Forrás: Tech Report

A PCI Express csatolófelülettel rendelkező „anyakártya” alapállapotban sem grafikus processzort, sem RAM-ot nem tartalmaz, ám elméletileg bármilyen szabványos MXM modult képes fogadni, így a gép lényegében mobil számítógépekbe szánt grafikus vezérlőkkel bővíthető. Az NVIDIA által szabadalmaztatott MXM modul összességében nem más, mint egy speciális kialakítású, PCI Express csatolófelületet alkalmazó grafikus vezérlő, napjainkban azonban az NVIDIA mellett az ATI mobil grafikus processzorai is elérhetők ebben a formában, ugyanakkor a bemutatott megoldás jó eséllyel csak az előbbi termékeit támogatja (erre is utalhat a NYÁK-on jól látható NVIDIA logó).

Az MSI demókártyáján nem véletlenül található két ilyen MXM foglalat; a grafikus processzorok így SLI üzemmódban is munkára foghatók, ami jótékony hatással lehet a teljesítményre, mindazonáltal a noteszgépekbe szánt vezérlők viszonylag alacsony fogyasztásából adódóan akár a jelenlegieknél takarékosabb PC is építhető az MSI megoldására.

A gyártónál egyelőre nem döntötték el, hogy kereskedelmi forgalomban megjelenik-e majd a bemutatott videokártya-alaplap.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés